Szűk nekik már a Kárpátok, nagyobb ívű terveik vannak.

karpika

 

Nagy bejelentésre szánta el magát a Kárpátia: a jövőben Ákos néven kell őket keresni a motoros fesztiválokon.

“Felvidék, Erdély, Kárpátalja ugyan már… Változnak az idők!  A Kárpátia név már nem ír le minket igazán, sokkal nagyobb terveink vannak. Már nem csak a Kárpát-medence magyarjaiért, hanem az összes nemzettársunkért akarunk zenélni. De nem ám nyugatiaknak, mint a csigazabáló Jobbik, csakis keletre! Visszamegyünk az Etelközön túlra is. Nagy tervekhez nagy név is kell!”

– nyilatkozta Petrás János.

Az énekes szerint nagy volt a harc a névért, ezért megszavaztatták azt. A Kaukázusra több bölcsész rábökött, ahogy az Apátiára is, de a dobogóra csak a Tirpákia, a dallamos Szarpátia és a végül nyerő Ákos fért fel.

Már zajlik is a kemény munka a próbaterem falai között, első lépésként a Magyar Gárda indulót átnevezték “Ilyenek voltunk!”-ra, ez a szám lesz a Békemenet himnusza a jövőben.

Ahogy korábban a Hírcsárda elsőként megírta, Ákos Árpád néven folytatja, viszont névutódai megszaporodhatnak. Szintén Ákos lehet az Ismerős Arcok és Nagy Feró, valamint Akosh-ra nevezi át magát Leslie Mandoki, már csak Kásler Miklós jóváhagyására van szükség.