Mivel a kutyák betiltása mérsékelt sikerrel járt, újabb eszközzel próbálják meg elérni, hogy az állatok ne őrüljenek meg szilveszterkor.

szilv

Áder János kifejezett kérésére a újévi beszéde előtt az Ismerős Arcok “Nélküled” című száma hangzik el a Himnusz helyett december 31-én éjfélkor a köztévén.

“Látható és hallható, hogy szilveszterkor mennyire megőrülnek a kutyák a himnusz miatt. Már jóval előtte elkezdenek ugatni, és még másnap sem felejtik el. Megértem őket, én is vonyítanék, ha 120 évig hallgatnám a Twist and shoutot! Viszont, ha megnézzük a focimeccseket, láthatjuk, hogy a kutyák milyen nyugalommal tűrik, ha eléneklik ezt a csodás slágert! Mi békét akarunk, ezért nem fokozzuk a petárdákat az agyonjátszott, unalmas himnusszal”

– mondta Áder, aki kiemelte, hogy egyéb okai vannak a váltásnak: ma már senkit nem érdekelnek a magyar nép zivataros századai, hisz a magyarság rég nem látott csúcsokat ostromol, ráadásul a “Nélküled” című szám üzenete is jobban passzol a mai korhoz, az “Egy vérből valók vagyunk” sor tökéletes összefogja a nemzetet.

“Ezt a dalt minden magyar énekelheti, az árják, a melegek, a zsidók, a libsik, mindenki, aki ezért az országért él! Még az is lehet, hogy külföldön is szeretni fogják!”

– mondta a köztársasági elnök.

Áder hangsúlyozta, hogy nem akarja betiltani Kölcsey Ferenc költeményét, de arra kérte a honfitársakat, hogy a békés ünnep érdekében maximum a székely himnuszt énekeljék el, de ha nagyon muszáj, otthon a négy fal között, magukban rágyújthatnak a régi Himnuszra.