Állítólag a gyárépület elé készített nagy szoborral sem voltak elégedettek a németek. Egyelőre nem tudni, mi volt vele a bajuk, a műalkotást már le is bontották.

A kecskeméti Mercedes-gyár tetejére felkerült a hat méteres csillag – csak sajnos két ággal több lett a megszokottnál.

„Már akkor sejtettük, hogy nem lesz minden rendben, amikor megállapodtunk Kiss F. Sándor lakatossal, aki koccintani akart az üzletre” – mondta el lapunknak a gyár szóvivője.

Kiss F. Sándor korábban 30 évig dolgozott a Vörös Kalász Mezőgazdasági Termelőszövetkezetben géplakatosként, utána váltott át maszekba. Több ismerőse szerint Kiss F.-nél ez a 30 év az izmusok találkozásáról szólt: a férfi életére egyszerre nyomta rá a bélyegét a kommunizmus és az alkoholizmus, így gyakorlatilag beleitta az agysejtjeibe az ötágú csillagot.

Mikor a gyár reklamálta nála a hibát, Kiss F. azzal védekezett, hogy adott pillanatban nem igazodott ki saját szabadkézi rajzán, és még hezitált is, hogy öt- vagy hatágú legyen-e, de végül az általa mondott árból arra a következtetésre jutott, hogy hatágúért ekkorában ez az ár kevés.

A történtek annyira megrengették a német gyártó amúgy is vékony bizalmát, hogy könnyen lehet: az üzemet átadják a Heinekennek, akinek így legalább már arculatra nem kell költenie.

7 KOMMENT

  1. Zorbanur nagy tanitojanak feje – mint szobor – szerintem nem adhat okot ilyen foku elegedetlensegre a labancoktol, dehat a mai veszterhes idokben nyilvan fajt egy kicsit a sumak 6%-os aremeles, hiszen a diszvilagitas ennek aranyaban dragult volna 🙁