Pannikának végre kezdeni kéne valamit az életével

A statisztika világnapján nemcsak örömre okot adó tények kerültek napvilágra. Kiderült, hogy minden ötödik óvodába felvételiző a sikertelen felvételi után munkanélküli lesz, és még sok egyéb is.

Jelenleg Magyarországon 243 olyan óvodás korú gyermek van, akik a sikertelen óvodai felvételi után nem tudtak elhelyezkedni, és munkanélküli. Ebből a 243 regisztrált gyermekből becslések szerint 60 körüli a fekete munkát vállalók száma: ők bejelentés nélkül helyezkedtek el nagyáruházak játszóházaiban, vagy nyammognak gyerekmenüt valamelyik gyorsétteremben napi nyolc vagy akár tíz órában is.

Azoknak, akik felvételt nyertek az óvodába, szintén nem könnyű: vajaskenyér gyanánt 6%-uknak jut a kenyér serclije, a kakaójuk felszínének pedig átlag 47%-a föle. A libikókán 6:1 annak az esélye, hogy egy gyerek egy nála könnyebb gyerekkel libikókázik, ami miatt 10 lendülésből 4-szer odaveri a földhöz a seggét.

A csendespihenő alatt a kiscsoportosok 26%-a álmodott már Freddy Kruegerrel; ez az arány nagycsoportra már 47%-ra nő. A megkérdezett óvodások 14%-a nem hajlandó megfogni a párja kezét a járdán való átkeléskor, holott 54%-uk azonos nemű párt választ magának. Anyák napi ünnepségen a fiú óvodások 21%-a vakargatja a kukiját a sortnadrágban, és csak 10%-uk tudja az Orgona ága c. dal második versszakát.

A fenti statisztikai adatok vételében szerepeltek fővárosi és vidéki önkormányzati óvodák, valamint magánóvodák is, ahol az adatkéréshez a gyerekek előzetes írásbeli engedélyére volt szükség, amit sajnos írástudatlanságuk miatt nem tudtak megadni. (A 6 év alatti gyerekek 94%-a írástudatlan.)

11 KOMMENT

  1. írástudatlanok, önállóságuk szinte nulla, hisztisek, válogatósak – ne csodálkozzanak, ha egyetlen nagyhírű vállalat sem kívánja foglalkoztatni őket. a közigazgatási szférában ugyan így is elhelyezkedhetnének, de ott most kurva nagy a lökdösődés.

    javaslom a munkanélküli óvodásoknak, hogy szüljenek minél több gyereket akkor kaphatnak családi pótlékot, adókedvezményt, trippert. aki meg az anyák napi ünnepélyen vakarózik annak a pöcsét varrják a talpához és akkor rend lesz végre.

  2. Még a cipőjüket se tudják megkötni, ugyanakkor kétfős személyzetet tartanak, hogy még a seggüket is kitöröljék (szó szerint is). Csak tudnám honnan telik nekik erre.

  3. igen, bevallom, bűnös vagyok.
    minden óvodástól elnézést kérek a “közigazgatási szférában ugyan így is elhelyezkedhetnének” kezdetű eszmefröccsenésért.
    mea maxim a kulka!

  4. ildikém te szegény, hát így kielemezett téged ez a kis Búvár Kund, látod, nem lehetsz elég óvatos, hogy így, egy kis odavetett mondatodból kihámozzák a nagy titkodat. Namindegy, petikének mostaztánmár odaöltögeti a dadus,a micsodáját, oszt rend lösz, gyühet az anyáknapi nóta!