Stohl itt még a helyzet ura volt

Egyre több részletet ismerhetünk meg a szerencsésen kiszabadított chilei bányászok földalatti életéről. A menekülésre, például, a „Micimackó látogatóba megy és beleszorul” adaptálásával készültek, a Sonytól pedig plazmatévéket kaptak.

José Alvarez vájár alakította Micimackót abban az előadásban, amiben pszichodrámaként gyakorolták a bányászok a későbbi menekülést. Alvarez kiválasztása nem volt egyszerű feladat, mert a depresszió miatt mindenki inkább Füles szerepére pályázott. Az előadás végül nem hozta meg a várt mentális megkönnyebbülést a bányászoknak, mert miután Micimackó kiszabadult, még mindig 700 méter mélyen voltak, és remény sem volt rá, hogy hull a hó és hózik.

Egy másik érdekes dologra is fény derült. A Sony nem csak egy Playstationt, de plazmatévéket is lejuttatott a bányászoknak. A hely szűke miatt ezeket alkatrészenként küldték le, és az összeszerelésben odáig jutottak a bányászok, hogy kimondták a fatvát a Sony elnökére.

Az unalmas sötét napokat pedig úgy próbálták túlélni a bányászok, hogy saját X-Faktort rendeztek, de a második fordulóban abbahagyták, mert aki kiesett, az is ott maradt velük, így nem volt semmi értelme. „Rááadásul a műsorvezetőnek felkért Stohl is a harmadik középdöntőre kiütötte magát, úgyhogy inkább hagytuk az egészet a fenébe” – mesélte Alvarez.

4 KOMMENT