Párizs utcáit újra ellepték a franciák

Az elmúlt napok sztrájkjai után ma mindenki felvette a munkát Franciaországban, és ez szinte megbénította az országot. A kormány követeli a sztrájkok folytatását, a szakszervezetek viszont kitartanak a munkakezdés mellett.

Miután ma mindenki elment dolgozni, ezért fennakadások voltak a tömegközlekedésben: minden busz és metró tele volt, ezért több órán át tartott eljutni a külvárosi munkahelyekre. „A sztrájk idején minden sokkal kiszámíthatóbb volt. Tudtuk, hogy nem jön semmi, ezért nem is késtünk el” – mondta el egy járókelő.

A repülőtereken is káosz van a munkanap miatt. Több repülőjáratot is törölni kellett, annyira mocskosak voltak, és a takarítás még órákig eltarthat. A szemetesek is megkezdték a munkát, így reggelre minden kuka üresen állt a házak előtt, amiket így az őszi viharok könnyedén felborítottak, ezért az össze-vissza guruló kukák több helyen balesetet okoztak.

A kormány a rendkívüli helyzetre tekintettel arra kérte a szakszervezeteket, hogy folytassanak tárgyalásokat a sztrájkok azonnali folytatásáról, különben a sok munkába igyekvő, vagy éppen dolgozó ember miatt megint elkezd termelődni a GDP, azután be kell szedni az adót, erről jelentéseket kell készíteni, stb. Hát kinek van erre energiája ilyen válság idején?

4 KOMMENT