A helyiek arra is panaszkodtak, hogy Magnifico többször az utcán varázsolt, és általában még szarul is

Választási csalásra gyanakodnak a dunántúli településen: az új polgármester Magnifico, alias Borotvás Géza illuzionista.

Nem az a baj, hogy egy bűvész indul a választásokon, hanem a módszerei” – nyilatkozta Cérnás Istvánné, a helyi választási bizottság elnöke. Magnificora többen is panaszkodtak a kampánya miatt. Plakátokat nem helyezett el, helyette személyesen kopogtatott be a lakókhoz, akik elmondásuk szerint összesen csak arra emlékeznek, hogy egy ingát kellett nézniük, aztán október 3-án a szavazófülkében tértek magukhoz. Magnifico emellett a helyi televízióban is vásárolt magának műsoridőt, ahol keresztülfűrészelt egy nőt, majd azt mondta: ez vár mindenkire, aki nem szavaz rá.

Magnifico elmondta: teljesen törvényesen és szabályosan nyert, és az önkormányzatnak örülnie kellene, hogy ő nyert: a falunak több tízmilliós tartozása van, az új polgármester pedig ígéretet tett rá, hogy előteremti a hiányzó összeget. Arra is ígéretet tett, hogy ha nem is szorítja vissza a helyi korrupciót, mindenképpen gördülékenyebbé teszi azt: a helyi vállalkozóknak eztán elegendő lesz gondolniuk egy számra, ő pedig kitalálja.

3 KOMMENT