A MSZP meglepetésvendége Vona Gábor volt.

Lendvai Ildikó köldökéből sört szürcsölő Szanyi Tibor, homlokán partyhordót egyensúlyozó Szekeres Imre és Martonyi János fogadták az ünneplőket a Városligetben. Az MSZP végre önfeledten ünnepelt, nyolc év kormányzati nyomása alól felszabadulva, a napi protokoll terheit lerakva bulizhattak a párt prominensei és szimpatizánsai.

Az ünnepségen már tíz órakor a négy héliumos lufit leszívó Burány Sándor hívta fel magára a figyelmet, aki a Fel vörösök, proletárok című indulót karaokézta atlétatrikóban. Segítségére volt a második fordulóból ismert XIII. kerületi óriásmenyét és a Hello Kitty-s szabadidőruhában pompázó Lendvai Ildikó is. Az új stílus valószínűleg nem egyedi, mivel Mesterházy Attila is kittys mackót viselt, így a lemondófélben lévő pártelnök és a jövőbeli frakcióvezető matching outfitben köszöntötte a helyszínen megjelent nyugdíjasokat.

Horváth Csabára egy radikális nyugdíjas támadt, ám ő lefegyverezte mosolyával, majd járatsűrítést ígért Pestlőrincen.

Az egészségügyi sátorban a szokásostól eltérően nem koleszterinszint-mérés zajlott, hanem képviselő simogatás, de nagy feltűnést keltett a munkásőr özvegyek vizes otthonka versenye is. Délután gólyalábas ÁVH-sok vittek el tréfás körülmények között néhány vendéget, majd Gyurcsány Ferenc és Kovács László sör-virsli versenyen csaptak össze.

Volt, aki egy tábla csokin keresztül bírta csak elviselni a színpadon dajdajozó politikusok látványát.

Estére a hangulat emelkedtével a programok is színesedtek. Orosz József, Kende Péter és Tamás Gáspár Miklós félreértéses bohózatot adott elő Bolgár Györggyel, amelyben véletlenül egy szextelefonost kapcsolnak a stúdióba. Az írás Sas József tollát dicséri, aki szintén jelen volt a rendezvényen, ám adott számlát.

Éjszaka az FKF Zrt. és a BKV lapdance csapata szórakoztatta, valószínűleg utoljára a nézőket, majd záróakkordként az Internacionálé hangjaira live show-t mutattak be baloldali érzelmű pornósztárok, Niki Castro, Che Che és Monica Sztálin, amelynek végén jelképesen nemi szervükkel fújtak el egy vörös csillag alakú örökmécsest.

A Munkáspárt rendezvényén pedig a nagyszerű Lou Bega lépett fel, majd le.

3 KOMMENT