Bár több sajtóorgánum is kész tényként közölte, kit indít a Momentum a főpolgármesteri előválasztáson, lehet, hogy egy ideig nem kerül pont az ügy végére.

molnár4

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke ugyanis megkereste a pártot, hogy felajánlja a segítségét, nehogy valami meggondolatlan lépésre szánják el magukat.

 „Az MSZP jelöltje még mindig versenyben van a főpolgármesteri címért és a P-é is, ráadásul ott van a Top 3-ban! Látható, a munkát elvégzem, máshol is hasznos lehetek. Új kihívásokat keresek, a Momentum friss, formálható erő, sok lehetőséget látok bennük. Igaz, még fiatalok, nem nagyon tudják, hogy hogy mennek a dolgok errefelé, én azért dolgoznék, hogy tereljem őket a kezdeti nehéz úton!”

 

– nyilatkozta Molnár az origónak. Az „MSZP-s” politikus részleteket is elárult a kampánystratégiájáról, a képviselő progresszív és szokatlan, azaz igazi XXI. századi módszerekkel kívánja előre tolni a Momentum szekerét. Íme néhány pont a portálnak felrajzolt tervből:

  • A főpolgármester-választás után tartanák az előválasztást, hogy alaposan meglepjék a Fideszt.
  • A jelölt mögé beálló ellenzéknek bojkottálnia kell a Facebookot, elvégre Mark Zuckerberg egyetlen magyar ellenzéki politikust sem hívott meg az élő bejelentkezéseibe.
  • Bevonná az összefogásba a Mi Hazánk Mozgalmat is.
  • Egyetlen egy jelölt lenne, de ő indulna az összes kerületben és a vidéki nagyvárosokban is, hisz ez „ordas nagy hátbaszúrás” lenne a Fidesznek.
  • Egyik választási ígéret a költségcsökkentés lenne, amit a főpolgármesteri hivatal Lendvay utcába való költöztetésével oldanának meg.

Molnár Zsolt az origónak elmondta, nem esik kétségbe, ha nem jön össze a megállapodás, Szegedről is megkeresték, hogy egyengesse az ellenzéki összefogást Botka László polgármester ügyében.

Az interjúra reagálva a Momentum politikusa, Donáth Anna elmondta, még nem sikerült találkoznia Molnárral, mert csak ma érkezett meg az email, hogy az EP-választást követő napon igyanak egy kávét. Arra azonban felhívta az “MSZP-s” politikus figyelmét, hogy figyeljen oda, hogy következő levélre ne cc-zze Rogán Antalt.