Nagy ünnep a mai.

Kevesen tudják, de május első vasárnapja az integrált áramköri lapkák napja is. „A nyák napját” országszerte forrasztgatással és szabadtűzi kernelfordítással egybekötött heppeningeken ünneplik az informatikusok.

A nyák napját Budapesten a városligeti nagyréten tartják, néhány Horváth Csaba ingyenes BKV ígéretétől és sok pálinkától megrészegült kisnyugdíjas társaságában. Az ünnepi alkalomból a világ legnagyobb nyáklapját akarják összeforrasztani az összegyűlt mérnökök. Ha minden jól megy egy akkora alaplap lesz az eredmény, amin egyszerre 2010 Linux installáció tud párhuzamosan futni, a kész hardver még a világűrből is látszani fog, és két üzekedő pingvint fog ábrázolni.

A nyák napját szabadtéren ünneplő informatikusokra egyébként speciális kozmetikusokból álló egységek vigyáznak majd, hogy a sötét géptermek után a hirtelen arcukba szakadó természetes fotonmennyiség nehogy kárt tegyen az érzékeny kis bőrükben.

26 KOMMENT

  1. Vicces, vicces, de azért azon is eltűnődtem, hogy a pigmentálatlan bőrű informatikusok nélkül vajon ki tudna hírcsárdát olvasni..

    (lásd még: “senki sem láottt napozó rendszergazdát.”)

  2. asztakurva. az integrált áramköröket összekeverni a nyomtatott áramkörökkel azér nemkicsit gáz. a kernelfordítást is belekeverni még durvább.
    ki lehetett volna hozni ebből az egész jó szóviccből valami humorosat is. kár, hogy inkább csak egy nagyon égő próbálkozás maradt.

  3. @Kis ember: nem. a south parkot például kifejezetten nem csipázom. és tényleg sajnálom, hogy nem valami vicceset sikerült írni az egyébként tényleg jó szóvicchez.
    ja, a nyomtatott áramkörök már akkor is léteztek, amikor informatikáról még egy büdös szó nem volt. csak mondom. hogy okosodj. rád fér.

  4. @S.N.E/csak úgy:
    Én már olyan okos vagyok, hogy nekem már nem kell okosodnom. Akár az országot is elvezethetném, csak akkor ideges lennék, hogy csupa balfasz van körülöttem ( http://www.youtube.com/watch?v=vDO6IxYEl28 ).
    Azt pedig, hogy informatikus vagy, a humor teljes hiányából kikövetkeztettem. Nem baj, képzeld milyen rossz lenne, ha német lennél! Nem csak a scheisse szó lenne a legviccesebb dolog egész életedben, de kénytelen lennél harsonán játszani.
    Ennél már az is jobb, hogy okoskodsz a hírcsárdán.