A magyar jégkorong válogatott szakvezetője, Ted Sator lett a Magyar Nyugdíjas Liga kedvenc közszereplője 2011-ben is.

A Liga tagjai, a magyar nyugdíjasok képeslapon szavazhattak kedvenceikre. „Immáron ötödik alkalommal nyert a Ted, akit – valljuk be – főleg a vezetékneve miatt kedvelnek az idősebbek" – meséli Várkúthy Elemér, helyettes szóvivő.

A szakvezetőt maguk között csak Szatyornak, Szatyesznak, míg az elvetemültebbek Zacsinak hívják az öregek. „Akármikor leülök a Tesco buszon, és tele van a szatyrom, eszembe szokott jutni a magyar jégkorong felfelé ívelő pályája, amit az Ancsin Jani óta követek. Valljuk be, a Ted sokat tett hozzá a mostani sikerekhez” – mondja özv. Várkúthy Gézáné, Elemér bácsi sógornője, és egykori szeretője.

A nyugdíjasok szavazhattak Jaromir Jagr-ra is, de annak egyrészt nem volt értelme, másrészt a cseh klasszis vezetéknevének kimondása közben többen kiköhögték a fogsoraikat. A hírt örömmel üdvözölte Karinthy Márton is, aki büszke arra, hogy nagyapja egykori törzshelyéről neveztek el egy amerikai jégkorong edzőt.

A bakonyi Labancskalp Indián Szabadságkör tagjai is kedvelik Sator-t, bár, ha Ted Wigwam-nak hívnák, még sátrat is neveznének el róla. Várkúthy szerint, ha Sator távozik, ők a svájci edzőt, Alois Zecker-t fogják követelni.

1 KOMMENT