Élethű másolat

Valójában csak egy életnagyságú kartonlap irányítja a magyar labdarúgó válogatottat – derült ki a 6-1-re elveszített holland meccs után.

“Eddig is sejtettük, hogy a kapitány sajtónyilatkozatait az MLSZ írja, de az, hogy két éve már egy másik csapat edzője, sohasem jutott volna eszünkbe” – nyilatkozta Juhász Roland a hollandok elleni vereség után. A hátvéd elmondása szerint akkor vált gyanússá a focistáknak a helyzet, amikor 4-1-es hátránynál tanácsot kértek volna a kapitánytól, de őt felborította a szél.

“Sosem szokott fegyelmezni, taktikai tanácsot adni, de hogy igazából egy papírlap, az sokkolta a fiúkat” – számolt be a helyzetről a meccs magyarja, Dzsudzsák Balázs. A balszélső azt is kifejtette: azért volt az elmúlt meccseken az egyedüli jó játékos, mert az eligazításon (mint később kiderült, CD-ről lejátszott) taktikai tanácsok csak őt emelték ki. Információink szerint Koeman egy éve visszautazott Hollandiába.

Az MLSZ azonnali lépéseket és vizsgálatot ígért az ügyben, kijelentve, hogy minél előbb oldják meg ezt a kínos helyzetet, annál tovább maradhat Erwin Koeman a szövetségi kapitány.