A választáson vesztes ellenzéki pártok most bekeményítenek és árnyékellenzékként folytatják munkájukat.

Tegnap este rendkívüli sajtótájékoztatót helyettesítő zacskóba üvöltéssel közölte az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum, és a Jobbik, hogy megalakítják az árnyékellenzéket, aminek a vezető ereje a Párbeszéd Magyarországért Mozgalom lesz.

Úgy érezzük, hogy a jelenlegi helyzetben valami egészen radikálisat kell lépnünk, így megalakítjuk az egységes árnyékellenzéket, hogy az ellenzék bukása esetén azonnal át tudjuk venni az ellenzék szerepét. Egyelőre még nem döntöttük el, hogy a kormánynak vagy az árnyékkormánynak leszünk-e az árnyékellenzéke, ez végülis a háttérvilágítástól függ.

– üvöltötte egy ALDI-s pékárús zacskóba Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

Politikai szakértők szerint igazából nem várható nagy változás az ellenzéki szerepben,

hiszen eddig is csak árnyékaik voltak önmaguknak, kivéve azt a néhány egészen sötét alakot, akiket a világért sem zavarnának el maguk közül.

Úgy tudjuk, hogy az árnyékellenzéki pártok maguk is árnyékpártokká alakulnak, hogy nehogy feltűnést keltsenek a választókban.

Arról már sikerült megállapodniuk, hogy az árnyékellenzéki összefogás kabalaállata egy hamisított Duracell nyuszi lesz, amivel még nem tudják, mire akarnak utalni, de erről petíciót és nyílt levelet is készek aláírni.

Dobrev Klára árnyékkormányfő üdvözölte az árnyékellenzék megjelenését, ha a TikTok-on megjelent, magaalávizelős röhögést lehet üdvözlésnek tekinteni.