A hivatalos bemutató előtt váratlanul újravágta az Elkxrtuk című filmet Kálomista Gábor, hogy kicsit hangsúlyosabb legyen benne Márki-Zay Péter szerepe a 2006-os eseményekben.

Mind az 5 mozitól visszakérte a kópiákat Kálomista Gábor, ugyanis az “utolsó pillanatban bekövetkezett művészi koncepcióváltás miatt” újra akarja vágni a filmet.

Úgy tudjuk, hogy a film lényege nem változik, csupán az eddigieknél hangsúlyosabb lesz benne Márki-Zay Péter szerepe.

Az újravágott történet szerint a 2006-os eseményekért már nem Gyurcsány lesz a felelős, hanem maga Márki-Zay Péter, aki a Balatonból jugoszláv békaemberként kiúszva lopja el a felvételeket az öszödi gyűlésről. Egy másik kulcsjelenetben, amit egy tál kihányt pudingot nyaldosó háromlábú kecske perspektívájából rögzített a rendező, személyesen Márki-Zay adja át a szemkilövetésre kifejlesztett gumilövedékeket Gyurcsány Ferencnek azzal a szöveggel, hogy

Mög tudod csinálni Föri!

Márki-Zay cameojának itt még nincs vége. Egy új jelenetben lassított felvételen látjuk, ahogy pörgő fejrúgással leteríti Révész Máriusz, miközben azt kiálltja, hogy

Pinabajusz!

A film slusszpoénját, vagyis, amikor kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc valójában Kádár János lánya, akit átoperáltak férfivá, majd teknőssé, majd megint férfivá – szóval ezt nem lőnénk le, de mindenkinek felhívjuk a figyelmét a székházostrom nagyjelenetére, amiben szintén részt vesz Márki-Zay Péter, hiszen ő alakítja az egyik túrórudi automatát.

Kálomista szerint egyáltalán nem Márki-Zay lejáratása a célja az új vágattal,

egyszerűen csak jót tesz az Elkxrtuk művészfilmes elismertségének, ha az eddigi dokumentarista jelleg helyett fikciós és fantasy elemekkel gazdagszik a mű.