Mivel az Elkxrtuk-film már a bemutatása előtt óriási siker, a készítők bejelentették: mozis univerzummá terjesztik ki a 2006-os események történelmileg pontos, ám művészi igényességgel kivitelezett feldolgozását.

A bejelentés alapján Kálomista Gábor producer 15 filmmel és 4 sorozattal jelentkezik majd a következő 15 évben. Az egész estés alkotások között lesz majd az ellenzék bukását feldolgozó MSZP: Polgárháború, majd folytatása, az SZDSZ: Végjáték, a vígjátékok kedvelőinek pedig mindenképp meg kell majd nézniük a Drágám, az ellenzékiek összementek című romantikus komédiát.

Jön az első közvetlen Elkxrtuk-spinoff is, a Gyurcsány kora című, nyolcszor egyórás drámasorozatban azt nézhetjük végig, ahogy Révész Máriuszt gumilövedékkel lövik a Magyarország elpusztítására törő lovasrendőrök. Szintén sorozatot kap a kormánymédia által sokat támadott Spéder Zoltán, a Spéder-man: Hazatérés első évada az Index visszaszerzésével, a második pedig Spéder lejáratásával foglalkozik.

Titánok harcát ígéri a Bajnai Gordon Oszkó Péter ellen, amelyből kiderül, hogy igazából melyikőjük szabadította a világra a koronavírust, aki pedig még mindig nem látott volna elég filmet Gyurcsányról, az már most feliratkozhat a Kádár katonája 2032-es, ingyenes vetítéseire.

A lista természetesen nem lenne teljes

az Elkxrtuk-trilógia második és harmadik filmje nélkül – az Elkxrtuk II. – Drágán add a hiteled! címre keresztelt második részben kiderül, hogyan spekulált a forint ellen Soros György bőrébe bújva Gyurcsány Ferenc, míg a harmadik rész (az Elkxrtuk III. – Az Utolsó Szoci) arról szól, ahogyan Gyurcsány egy Dobrev Klára-robottal próbálja megszerezni az uralmat a világ felett.

Ezek egytől egyig tökéletes alkotások lesznek, már most ide kéne adni értük az Oscar-díjat, igazából. Felháborító, hogy még el sem készültek a filmek, de már most látszik, hogy nem akarják őket bemutatni a mozik. Undorító ez az egész, szerencse, hogy nem a saját pénzem van benne

– foglalta össze a terveket Kálomista.