A Fidesz már ráfordult a 2022-es kampányra a választási rendszer átalakításával, így az miniszterelnökjelöltek is elkezdtek kinőni a földből. Titkos favoritunkat a minap emeltük ki egy pocsolyából. Íme 13+1 ok, amiért egy vödör közönséges sár jobb opciónak tűnhet, mint a magyar miniszterelnök.

1. Ha egy vödör sár kormányra jutna, egyből elkezdene dolgozni. Nem lenne jó, mivel egy közönséges salakról beszélünk, az eskü szövegét sem ismeri és a takarítók is rögtön feltörölnék, de elkezdené!

2. Egy vödör sár nem mondaná több millió magyarra azt, hogy libernyák, mert nem tud beszélni. Ha mégis megtenné, rögtön belelépnének.

3. A fenti okok miatt egy vödör sár nem utasítana vissza egy tévéinterjút Orbán Viktorral.

4. Egy vödör sár annyira együgyű, hogy nem tudná eltüntetni buzizással az egészségügy problémáit és a borzalmas gazdasági adatokat, pláne nem bérelne fel erre nácikat.

5. Egy vödör sár nem variálná át a választási rendszert lélegeztetőgépen dekkoló magyarokra hivatkozva, nem az a típus! És azt se tudja mi az a választási rendszer, baszik bele.

6. Egy vödör sár nem baszkurálná a forintot, nincs ilyen heppje, csak úgy hagyná, hogy legyen.

7. Egy vödör sár bármelyik magyar városban jól érezné magát. És nem csak azért, mert nincs mérlegelési lehetősége.

8. Egy vödör sár soha nem barátkozna Vidnyánszky Attilával, igazából lószart sem csinálna. Csak úgy készülnének a magyar filmek és színházi előadások.

9. Egy vödör sarat nem lehetne korrumpálni, a telefont sem tudja felvenni, mivel nincs keze, elég zavaros tendereket írna, ráadásul alkatilag képtelen a bratyizásra.

10. Egy vödör sár tenne a klímaváltozás ellen, különben egy vödör homokká válhat.

11. Egy vödör sárnak nem Semjén Zsolt lenne a helyettese.

12. Egy vödör sár nem tudna több tízezer embert beengedi a stadionba, mert még az akkreditációt sem kapná meg. Fociban is elég béna lenne.

13. Azt talán még Mészáros Lőrinc is visszautasítaná, hogy strómanja legyen egy vödör sárnak. De az biztos, hogy keményen kéretné magát a döntés előtt.

+1 Egy vödör sár mindig egy vödör sár lenne.