A rendhagyó megoldást és a további, reménykeltő kutatási eredményeket látva több gyógyszercég is leállt a vakcina fejlesztésével. Van, ahol a meglévő készleteket a csatornába öntötték.

“Hogy a nem jutott ez nekünk eszünkbe? A k***a élet f****ba már” – nyilatkozta a Pfizer vezérigazgatója. A gyógyszergyár ráadásul novemberben tervezte kérni a vakcinájuk engedélyezését. Szakmabeli forrásinktól pedig úgy értesültünk, hogy a módszer kapcsán többen az orvosi Nobel-díjat emlegetik.

Az ötlet gyakorlatba ültetésével párhuzamosan klinikai tesztekkel próbálják a magyarázatot megtalálni: úgy tűnik, hogy ahol ingyenes a parkolás, ott a vírus burkát képző fehérjeréteg (vagy mi a franc – a szerk.) egész egyszerűen széttöredezett, és védtelenül hagyta a vírus RNS-anyagát (vagy mit – a szerk.) az immunrendszerrel szemben.

De az már most biztos, hogy csupán 20 másodperces ingyenes, de alapos parkolás is végzetesen legyengíti a vírust. Azonban ahhoz, hogy a módszer igazán hatásos legyen, rendelkezni kell autóval.

Csak az parkoljon ingyen, akinek van autója

– tette hozzá Müller Cecília.

A magyar kormány bizakodó és nem áll meg a forradalmi ötletek kísérletezésével: az évente 10 milliárd forint feletti bevételt elérő, és az utóbbi pár évben magyar tulajdonba kerülő cégeknek adómentességet biztosítanak a járvány elleni védekezés idejére (+ 2 év), mert egyes vélemények szerint ez is gyengíti a koronavírust.

Ezenfelül kísérleteznek más járművek, mint például a luxusjacht vagy a helikopter ingyen parkoltatásával is, hátha ilyenkor is fellép a vírusölő hatás.