Szemmel látható a fejlődés a magyar tengernél, egyre több luxushotel mentén van járható betonút, és egyre több kikötőn fúj át a modern kor szele.

A jövőben lehetőség lesz arra is, hogy a benzint pöfékelő autókat ne a tó parton parkoltassák az emberek, hisz az már magánlaksértésnek számít. Helyi vállalkozóknak köszönhetően egy 590 négyzetkilométeren elterülő, 200 férőhelyes mélygarázs épül majd meg a Balaton alatt.

Az egyik éles szemű üzletember, Tiborcz István elárult néhány részletet a beruházásról.

“Megegyeztünk a helyiekkel, hogy beépítjük a Balaton alját, ha ők 2019-ben apósék embereire szavaztak, ők pedig cserébe megkapják az összes magánhangzót a környékbeli települések nevéből! Egy kivétel van, Tiborczvashegy, abból nem engedek, de annyit azért mondhatok, hogy helló LSRS, helló BDCSNYTRDMC!”

– szurkolt Orbán Viktor veje.

Tiborcz Garancsi István nevében csak annyit tudott elmondani, hogy külön öröm, hogy így a jövőben a kormány által ajánlott garázskoncerteket is meg lehet rendezni, ami mentőövet jelent sok zenésznek és fesztiválnak. Itt debütál majd a Tankcsapda autós mélygarázs koncertsorozata, és ideiglenes itt rendezhetik meg a Víz-zene-virág fesztivált, mielőtt az visszaköltözne a tatai Öreg-tó alá.

Mészáros Lőrinc a bejelentésnél elmondta, hogy ha még több hotel és kikötő épülne és a mélygarázs kinőné magát, felhúzhatják a régóta tervezett tetőparkolót is a Balaton fölé, igaz, ehhez az önkormányzatoknak módosítaniuk kell a beépíthetőségi szabályozást, illetve a kormánynak a “tó” szó jelentését.

Ha sikeres lesz a beruházás, Orbán Viktor kérésének megfelelően még több Balaton lehet az országban.