Mivel az Országgyűlés a tegnapi nappal megszűnt, ezért a Parlament épülete is elvesztette eredeti funkcióját. Megindult az ötletelés, hogy mi legyen benne ezentúl. Aquapark, demokrácia tematikájú szabadulószoba, squash komplexum?

A Fidesz tegnap a 2/3-ával megszavazta a határidő nélküli rendeleti kormányzás bevezetését, így a Magyar Országgyűlés a továbbiakban nem ülésezik. Ez azt is jelenti, hogy a Parlament épülete feleslegessé vált, ezért elkezdődött az ötletek összegyűjtése, hogy mire használják a továbbiakban.

Felmerült természetesen az Országház épületének stadionná alakítása, hogy az Újpest itt játszhassa a hazai mérkőzéseit, de Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy “nincs idő most hülyeségekre”.

A Parlament épülete lehetne a Nemzet Sörsátra is, ahol minden ősszel megrendezik az eddig Kötcsén tartott bulikat. Ehhez felmerült, hogy az Országház kupoláját csinálják meg mobilra, így azt felfordítva abban főzhetne Németh Szilárd pacalt.

Bár Steindl Imre erre nem is gondolt az általa tervezett épület remekül tudna működni diszkóként. A két ülésteremben eltérő stílusú partik mehetnek párhuzamosan, de mód van több lounge kialakítására az újságírók által már amúgy sem használt területeken. A diszkóvá alakítás fő támogatója a Több Technót a Parlamentbe, illetve a Több Demokráciát a Diszkókba Facebook-oldal.

A legkézenfekvőbbnek a Budapesti Nagycirkusz Parlamentbe költöztetése tűnik. Az ülésterem körkörös kialakítása és a benne zajló eddigi munka is alkalmassá teszi a helyszínt cirkuszi produkciók bemutatására. A pulpitusról Kövér Lászlót megszégyenítő oroszlánszelídítő számok, a padsorokból pedig remek bohócszámok adhatók elő, miközben az egykori ellenzéket megidéző halálugrások és interpellációk válthatják egymást.