Miután kritika érte az Emmit, hogy a fiatalokért felelős államtitkár hivatalos megjelenéseiről mindig csak utólag lehet értesülni, a minisztérium most előre közölte, milyen eseményeken vesz részt Rácz Zsófia a közeljövőben.

A most közölt néhány esemény alapján látszik, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nagy hangsúlyt tervez a jövőben fektetni a fiatalokkal való közvetlen kommunikációra.

Mi leszek ha nagy leszek? – Pódiumbeszélgetés a jövő karrierlehetőségeiről helyi középiskolásokkal (március 6., Miskolc)

Karrier, család, buli – Egyetemi fórum felsőoktatásbeli fiatalokkal a diploma utáni életről, tervekről (március 11., Pécs)

Tartsd itt a fiatalt! – Kerekasztal-beszélgetés helyi cégekkel és vállalkozókkal és szakmai oktatási intézményekkel a fiatalok számára helyben nyújtható karrierlehetőségekről és a helyben maradást ösztönző programokról, ösztöndíjakról (március 16., Nyíregyháza)

Rendhagyó családmodell a 21. században: társadalmi nemek és szerepek – Vitaest középiskolásoknak és felsőoktatásbeli hallgatóknak (március 24., Győr)

Állami finanszírozású alapszintű programozó képzés roma fiataloknak – Hivatalos megnyitó és beszélgetés (március 27., Gyöngyös)

Frissítés:

Cikkünk megjelenése után közölte az Emmi, hogy a március 6-i programon sajnos nem tud megjelenni Rácz Zsófia, ugyanis a Somogy megyei Fidelitas megalakulásának 15. évfordulója alkalmából rendezett díszebéden mond beszédet a somogyvámosi Szent Hubertusz vadászház és panzióban.