Számolni kevesen tudnak jobban nála, de elég nehéz dolga lesz.

201811-miniszterium2

Ma már van kegyeleti diplomáciáért és a hadisírgondozásért, székelyföldi jeges sportokért és űrkutatásért felelős miniszteri biztos is, lassan megvalósulhat a kormány szándéka, hogy az élet minden apró területét egy-egy állami szereplő felügyelje. Mivel a múlt héten az összes sorszámosztó gépet a déli határzárnál állították fel, szükség volt egy szakemberre, aki összeszámolja a hivatalban lévő miniszteri biztosokat, az államtitkárokkal együtt.

Nehéz volt megfelelő szakembert találni a feladatra. Mérő László nem vállalta a posztot, mivel ez még az ő képességeit is meghaladja, a másik jelölt, Rákay Philip pedig önkritikusan visszautasította az állást, mondván úgyis fölé lőne, ami nem segítené az eredeti célkitűzést, így a számolásban már többször is bizonyító Kósa Lajos lett a miniszteri biztos.

 

78OqQc1DPlv2CG6ua

Debrecen volt polgármestere nem egy vagy két, de akár 1300 milliárd forintot is át tud látni, ráadásul a Modern Városok Programmal is bizonyított, a rendelkezésre álló 2500 milliárd forintot olyan jól kezelte, hogy a kabinetben „krupié” lett a beceneve. Kósa elméletileg már a múlt héten munkába állt volna, de a kezdést nehezítette, hogy nem tudta eldönteni, hogy akkor őt magát beleszámolja-e majd, mert, ahogy fogalmazott ez „alapjaiban határozza meg a végeredményt”.

Az biztos, hogy résen kell lennie, mert percenként nő a szám. Az előterjesztések szerint miniszteri biztos kapnának az UFO-patólógusok és felelős államtitkára lenne az üldözött magyar aranybányászoknak is, ahogy végre valahára megvalósulna a rendszerváltás egyik legnagyobb ígérete, munkába állhatna az 1990-ben nagy dérrel-dúrral belengetett melanéziai asztenoszféra olvadék pszichoszomatikus hatásainak kitett Salamon-szigeteki barkós sarlósfecske populáció guanójának a magyar hibridnapraforgó vetőmagok trágyázásába való beépítését vizsgáló miniszteri biztos is.