Megállapodott a Nemzeti Választási Iroda a haza temetőfenntartókkal, így az október 13-ai önkormányzati választásokon a sírkertek rendkívüli nyitva tartással, a szavazóhelyiségek pedig több nyitott sima és mozgó urnával segítik a voksolás zavartalan lebonyolítását.

urnus

 

“A választópolgárok többsége nem vette a fáradtságot, hogy aláírja az ajánlóíveket, míg az elhunytak közül többen is éltek a jogukkal. Nem lehet elvitatni a hasznukat, néhány agyhalott még a Választási Iroda védelmét is el tudja látni, ha úgy alakul. Hiba lenne őket kizárni a szavazásból, a mi dolgunk, hogy profin megszervezzük ezt a választást is, csak úgy, mint a többit”

 

– mondta Pálffy Ilona, az NVI elnöke, aki ugyanakkor felhívta az élő választók figyelmét, hogy kegyeleti okokból nagyon nézzék meg, hogy melyik urnába dobják a szavazatukat, illetve segítsenek ikszelni azoknak, akiknek szétszórták a hamvait. Főleg Csepelen és Zuglóban kell résen lenni, ezeken a helyeken nagy rohamra számítanak.

 

A pártokat megosztotta a változtatás. Thürmer Gyula elmondta, bizakodik, hisz az utóbbi években rendkívül dinamikusan koptak ki az élők a Munkáspártból, ezért sok voksra számít, az ellenzék viszont attól tart, hogy a Fidesz halottakat fog buszoztatni a szavazásokra. A Mi Hazánk egyelőre nem nyilatkozott meg a kérdésben, mert az aktivisták még most is gyűjtik az aláírásokat az úzvölgyi temetőben.

2 KOMMENT

  1. Tisztelt Miniszterelnök Úr!

    Köszönöm a Miniszterelnök Úrnak, hogy a halálom után is szavazhatok majd a Fideszre! Sajnos már nem szolgál jól az egészségem, az elmúlt nyolc év botrányos kórházrombolása végett, ezért félő, hogy hamarosan élnem kell majd a lehetőséggel!

    #kösz #posztumuszszavazat #elmúltnyolcév

  2. Egy másik választásról:

    “Az uniós parlament szakbizottsága hétfői ülésén fenntartotta a múlt héten megfogalmazott álláspontját, hogy összeférhetetlenség van Trócsányi László biztosi pozíciója, valamint a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda tevékenysége között. A JURI múlt csütörtökön hallgatta meg Trócsányi Lászlót, majd titkos szavazással állapította meg az összeférhetetlenséget”

    “A Márk 10:17-30-ból idézem történetét, melyben Jézus útnak indult, s ekkor: “…odafutott hozzá egy ember, és térdre borulva előtte, azt kérdezte tőle: “Jó Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” Jézus így szólt hozzá:…Tudod a parancsolatokat: Ne ölj, ne paráználkodj, ne lopj, ne tanúskodj hamisan, ne károsíts meg senkit, tiszteld apádat és anyádat!” Az pedig ezt mondta neki: “Mester, mindezeket megtartottam ifjúságomtól fogva. Jézus… megkedvelte, és ezt mondta neki: “Egy valami hiányzik még belőled: menj, add el, amid van, és oszd szét a szegények között, akkor kincsed lesz a Mennyben: azután jöjj, és kövess engem. A válasz miatt elborult az ember arca, és szomorúan távozott, mert nagy vagyona volt. Jézus ekkor. így szólt tanítványaihoz: “Milyen nehezen mennek be Isten országába a gazdagok!”
    A taníványok megdöbbentek szavain, Jézus azonban ismét megszólalt …
    “Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, mint gazdagnak az Isten országába bejutni.”
    Ők mégjobban megrökönyödtek, és ezt kérdezgették egymás közt: “Akkor ki üdvözülhet?”