Hazánk publicistája már nem csak szavakkal, de tettekkel is harcol a klímaváltozás káros hatásait hajtogató környezetvédők ellen.

bayer5jo

Bayer Zsolt szerint a 24. órában vagyunk, hogy leállítsuk a hangulatkeltőket, ezért szavainak nyomatékot adva, ahogy hazaért Tusványosról, odaláncolta magát a Dunaferr egyik kohójához.

Bayer az eseményen rögtönzött sajtótájékoztatót is tartott, ahol érvekkel támasztotta alá, miért humbug a klímaváltozás.

„A kurva anyátokat! Olvad a sarkköri jég?! Hát mi a telibevert gombás kecskefaszt csináljon??? Ilyen a jég bazmeg, hogy olvad! Amúgy meg hányszor esett már jégeső az utóbbi hetekben hogy szopnád ki a kurva anyádat!! De amitől teljesen kivagyok: „a szén nem megújuló energiaforrás”! Nem-e??? A kurva anyátokat! Hát a kezemen lévő gyémántgyűrűt melyik nyakontoszott tripperes kurva ellette ide? Takarodjatok vissza a jóédes kurvaanyátok löszfalas méhébe nyomorék liberálterrorista faszok!”

– fogalmazott a Lovagkereszttel kitüntetett publicista.

Bayer Zsolt egy petíciót is átnyújtott az ott lévőknek, amelyben garanciát kér, hogy a Mátrai Erőmű 2050-ig megduplázza a szén-dioxid kibocsátást, valamint, hogy elegendő kohósalakkal töltik fel az apadó Balatont és a városligeti fák helyét, de azt is követeli, hogy minden autó térjen át a gumibelső porlasztású Otto-motor használatra.

Bayer elindított egy nemzetközi kezdeményezést is, melyben egy ingyen, névre szóló publicisztikát ajánlott fel annak, aki áthajt egy szürkemarha-csordával  a 16 éves aktivista, Greta Thunberg anyján.

A kinyilatkoztatás után Bayer Zsolt befejezettnek tekintette az akciót, de az esemény vége kicsit elhúzódott, mivel publicistának meg kellett várnia Orbán Viktort, ugyanis nála vannak a lánca kulcsai.