Megrázó riportot közölt az ország bulvárlapja a Magyarországon égető problémává váló rákos túlkapásokról, a lap egyik újságírója, RIPOST írása alapján lassan élhetetlen lesz az ország a daganatos betegek önzése miatt.

rrr

„Elhoztam a fiamat az Onkológiai Intézetbe, ezt kapta érettségire, szerettem volna még egy sorszámmal is meglepni, de a rákosok mindet elkapkodták, még az oxigénmaszkjukkal sem tudtam megzsarolni őket. Paraszt egy népség, az biztos. Nem tudom, mit csinálnának, ha ők lennének nehéz helyzetben”

– zúgolódott a lapnak egy apuka.

A beszámoló szerint a kórházakon kívül sem jobb a helyzet. A “Meddig élnek vissza a rákosok a türelmünkkel?” című cikkben érintik még, hogy a végstádiumos rákos migránsok hogyan szítottak lázadást a röszkei tranzitzónában, de kitérnek egy idei esetre is, amikor március 15-én egy beteg kokárda nélkül szállt ki az MRI-ből. Az utcán is zajlik az élet.

„Tudnék én is mindenféle szerek hatása alatt ruhafogasba kapaszkodva parádézni egy szál hálóingben, mégsem teszem, jó lenne, ha ők is viselkednének végre! Amikor ideköltözött a radiológia, azt hittem lesz végre egy jó szoli, most meg állandóan idesereglenek ezek, a nyílt utcán iszogatják a vitaminkoktéljaikat, a hörgésük meg az állandó csoszogásuk miatt pedig már a saját gondolataimat sem hallom!”

–forrongott egy fiatal egyetemista.

A lap szerint figyelmeztető jel, hogy bár a rákosok kisebbségben vannak, mégis bomlasztják a társadalmat, és mivel a tb-ből élnek és már nem sokáig adóznak, gazdasági hasznuk is megkérdőjelezhető. A Ripost szerint nemzeti konzultációt és plakátkampányt is indítani kellene a problémáról.

Az újság kereste Kásler Miklóst, de ez EMMI minisztere éppen a kiegyezés korabeli kötőhangok türk eredetet kutatta a Fülöp-szigeteki szórványmagyarok körében, így helyette Lázár János válaszolt. Az egykori miniszter elmondta, szerinte a rákosok túl lettek sztárolva, azért nagy az arcuk, mert állandóan arról hallani, hogy Magyarország az élbolyban van az OECD daganatos betegségekkel kapcsolatos statisztikáiban. Lázár szerint Kásler Miklós díszpintyet csinált belőlük, ezért egy személyben felelős a kialakult helyzetért, és le kell mondania. A dohányzás elleni harc nagykövete mindenesetre körbenéz a tüdőrákosoknál, hátha közöttük rejlik az új Finkelstein.