A 100 Tagú Cigányzenekar kénytelen volt lemondani a koncertjét a Müpában, mert a tagok nem mentek át biztonsági szolgálat face controlján, be sem jutottak a koncertterembe.

ee

A zenekar sajtósa szerint már a hangszerek bepakolásánál probléma volta, a fekete cimbalmot például indokolatlanul megalázták a művészbejárónál. Az együttes külön tragédiája, hogy mivel a tagok kint rekedtek, a rendőrség előállította őket a gyülekezési törvény megsértése miatt, így maximum előzetesben adhatnak koncertet.

Nem ez az első eset, hogy roma zenészeket nem engednek be egy szórakozóhelyre, de a főpolgármester óva int az általánosítástól.

„Nem beszélnék jelenségről, egyedi, elszigetelt esetekről van szó. Mohamed Fatimának azért játszották le a számát a Fröccsteraszon, hogy megmutassák neki: na ezért nem jöhetsz be! A 100 Tagú Cigányzenekar tagjai lógó, betűretlen ingben, mellényben meg különböző kalapokban próbáltak elvegyülni a kifinomult közönség között, a Parno Grasztban pedig romák vannak, ők azért nem mehettek be a Remixbe”

– magyarázta Tarlós István.