Nikola Gruevszki végül visszalépett, de így sem tartogat sok meglepetést a verseny.

joelo

Az ellenzék úgy keveri a lapokat a főpolgármester-választás előtt, hogy az EBESZ jelezte, megfigyelőket küld az önkormányzati választásokra, mert gyanúsan megkönnyítik Tarlós István esetleges győzelmét. A főpolgármester pártja, a Fidesz ráadásul a saját választóit sem tudta érdemeben megnyugtatni a voksolás tisztaságáról, mert iszonyatosan felment a krumpli ára.

A nagyobbik kormánypártnál úgy döntöttek, előválasztást tartanak, hogy ezzel bizonyítsák: a párt ugyanolyan eszközökkel kampányol, mint bárki más az országban, és hogy némi próbafeladatot biztosítsanak a Budapesten először szavazó ukránoknak.

A jelenlegi főpolgármester ellenfeleit hamar kiválasztották. A Fidesznél rendkívül elégedettek Bede Zsolt munkájával, ezért jutalomként megengedik neki, hogy megzavarja a választást. A Vadhajtások aktivistája nem ismeretlen a budapestiek számára, Tarlós már a 2017. júliusi sajtótájékoztatóján bemutatta a fakockát választóknak.

A második ellenfél Nikola Gruevszki lett volna, de a volt macedón miniszterelnök visszalépett, ahogy megtudta, hogy a Fidesz a tiszta választások hívószóval kampányol, így végül behívták a párt székháza előtt hetek óta egy virágcsokorral álldogáló Schmuck Andort, hogy hasznossá tegye magát.

 

3 KOMMENT

  1. Még indul a hév5 felújítás, a 4-6-os villamos pályája, meg a 3-as metró további része, hogy tényleg biztosak legyünk abban, hogy nincs egy ember a fidesznél, aki átlátná Budapest közlekedését

  2. Mit kíván a Magyar Nemzet! Új 12 pont!

    1. Minden választásra jelölt előzetes átvilágítását!
    2. Aki a MSZMP ben, tisztséget betöltő, besúgó, privatizáló, haszonélvező volt, nem jelölhető!
    3. Kettős állampolgárságú, szabadkőműves, galíciai gyökerű, ne legyen jelölhető!
    4. Akinek ilyen tudomására jut, jelezni köteles!
    5. A jelölő, jelöltjéért felelősséget vállalni köteles!
    6. Az utólag kiderült, választásra alkalmatlanságnál, lemondatni, visszahívni, tisztségétől megfosztani! Közéleti választott tisztségtől eltiltani!
    7. Amely választott tisztség viselőjére tudatos hazugság ténye rábizonyítható, tisztségéből felmentendő! Országgyűlési képviselő, állami tisztséget betöltő!
    8. Agyagi visszaélés, korrupciós juttatás adása- elfogadása, állásvesztéssel büntetendő!
    9. Komoly, és tisztességes vagyon elszámoltatást! Ha bevallott, adózott jövedelme, és gazdagodása között különbség van!
    10. A nem indokolt forrású vagyonszerzés el kobzandó!
    11. Közbeszerzésnél párt, vagy rokoni szimpátiájú előnyhöz juttatás, vizsgálandó, büntetendő legyen!
    12. Közéleti, választott, tisztségviselő erkölcsi kódex megalkotása betartás ellenőrzése!

  3. igaz mondás=, fing a társaságba

    Gyakran tapasztalom, valamelyes kellemetlen igazság kimondására, úgy reagálnak, hogy nem reagálnak! ILLETLENSÉG a kimondása, mint a fingás a társaságba. Jobb nem tudomásul, nem észre venni. Elengedni fülünk mellett, ha fintorgunk is orrunk alatt. Semmiképp ne reagáljunk rá, ezt követeli a jól neveltség. Megszoktuk, mint a hazugságot, nem a mondása, a leleplezése illetlen. Ilyen bolond fejtetőre állt világban élünk. Mindenki rágja, mint kutya a műcsontot! A TV a lapok hazugságát szajkózza, a saját vélemény kialakítása macerás dolog, könnyebb a készen kapott. Utána gondolni megint nehéz, sokszor nincs is mivel. Véleményt cserélni, nem divat, általában rossz üzlet, mindenki ragaszkodik téveszméihez. Például, hogy ő okos ember! “Minden meggyőződés ostoba, minden ostoba meggyőződéses!” Mindnek az a jó rendszer, melyben ő Isten kiválasztott állatja, és csak az, az igazságos! Okosnak hiszi magát, miközben orránál fogva vezetik, de azt se látja, mert kiszúrták a szemeit rég. A vélemény meg a segg lyukkal van egy státuszba. Mindenkinek van, senki nem kíváncsi a másikéra!