A rendőrség reggeli közleménye szerint hatalmasra nőtt a torlódás a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelynél, a buszok, autók és vándorszamarak sora szinte egész Ukrajnát betelíti.

záh2

A hatóság szóvivője elmondta, a tömeg szombatról vasárnapra duzzadt fel, és egyelőre nehéz megmondani, mikor áll vissza a normális forgalmi rend, a határőrök becslése szerint ez legelőbb október 12-13. körül esedékes, ezután viszont a Magyarországról kifelé tartó sorok nőhetnek meg.

A rendőrség türelemre inti az autósokat, akiknek így akár 5-6 hónapot is várniuk kell, míg otthonról hazajutnak. A hatóságok a könnyebb haladás érdekében megnyitottak egy külön sávot a csempészcigarettával érkezőknek, illetve segítik a Magyarországra érkezőket, hogy minél könnyebben megtalálják a határmenti települések Erzsébet-utalvány átadó pontjait.

A torlódás ellenére zavartalan az átengedés, eddig csak két embert fordítottak vissza, mert ők véletlenül a tévé kamerájába is belemondták, hogy csak szavazni viszik át őket.

1 KOMMENT

  1. Tisztelt Miniszterelnök Úr!

    Gratulálok a Miniszterelnök Úrnak a korszakos győzelemhez, köszönöm a Miniszterelnök Úrnak a korszakalkotó beszédet! Meggyőződésem, hogy ezzel a győzelemmel új korszak kezdődik Európa történelmében! A Miniszterelnök Úr vezetésével megállítjuk Büsszelt, megállítjuk a bevándorlást, és a kerítések és stadionok földjévé tesszük Európát!

    #grat #kösz #korszakos #stop #büsszel #bevándorlás #kerítés #stadion