Új tájékoztató kampányt indít a Fidesz, mivel a fejekben összekavarodik a parlamenti választás és a népszavazás – jelentette be Gulyás Gergely a hétfői Kormányinfón.

„A FideszXnem kampány azoknak segít, akik át akarják látni, hogy mikor és mire kell behúzniuk az ikszet. Így ha valaki szeretne nemátalakító műtétet, akkor szavazzon igennel a népszavazáson, ha viszont nem szeretne átalakító műtétet, akkor nemmel kell szavaznia. De nem az átalakított nemmel, hanem az eredetivel, a nemmel. És bár az X jelentheti azt is, hogy igen, a Fidesz mellé mégis X-et kell rakni, hogy ne legyenek ilyen műtétek.”  – magyarázta Gulyás.

„Nagyon büszkék vagyunk a plakátkampányra, ami egyértelműen kijelöli, hogy merre kell mennie Magyarországnak. Ha mindenki a plakátok alapján szavaz, egy jobb világot teremthetünk együtt” – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki azt is hozzátette: a nem mindig nemet jelent, de ebben az esetben az eredeti nemet az igen jelenti, vagyis nemet kell mondani a nemre, szóval akkor mindenki érti.