A Puskás Akadémia FC ezzel rekordot is döntött. A klub elnöke a jövőbeli tervekről is beszélt portálunknak.

felcsut mount everest copy

“A Mount Everesten már csak lépésben, vagy alig lehet haladni a hegymászók tömegei miatt, nekünk pedig pont tömegekre van szükség, hogy a lelátóról tűzbe hozzák az NB I-ből való kiesést sikeresen elkerülő fiúkat. A szigetvári iskolások meg amúgy sem voltak elég hangosak” – nyilatkozta Tóth Balázs klubigazgató.

Ezzel pedig rekordot is döntöttek, ilyen távolságból még senkit nem buszoztattak magyar NBI-es mérkőzésre – közölte a Guinness Rekordok Könyvét kiadó vállalat, amit nemrég vásárolt meg Heinrich Pecina.

Az évad utolsó meccsére már oda is ért az első hegymászócsapat, a vártnál rövidebb, 89 órás buszút után. A hozott szurkolók egyike, egy 46 éves német üzletember portálunknak elmondta, hogy jól esett végre kicsit leülnie, ugyanis Türkmenisztán óta a folyosón kellett állnia. A buszra véletlenül felkerült serpák pedig már a déli határnál lévő tranzitzónában várják a kitoloncolást.

A buszoztatást lényegesen megkönnyíti, hogy az 5600 méteren lévő alaptáborba még időben tudott buszfordulót építeni a Mészáros és Mészáros Kft. Egyébként a klub távlati tervei közé tartozik, hogy az alaptáborban felépítik a Pancho Aréna mását és ott rendezik meg a hazai meccseket, így megspórolva a jövőben a buszoztatás költségeit, valamint jövőre is bent maradnának az NB I-ben.