Már a múlt héten sem állt jól az orosz fizetőeszköz, kedd estére tovább esett.

mih2

A Mi Hazánk Mozgalom törökszentmiklósi eseménye adta meg az utolsó pofont. Bár az oroszok számoltak azzal, hogy a demonstrálók megemelték a Vonulós csomag díjszabását az EP-választások előtt, a melléjük kirendelt több száz falkányi terelőkutya kiképzése már sebet ejtett a költségvetésen, szerda reggelre a rubel bezuhant.

Mindezt a HírCsárda birtokába jutott Ibizán forgatott videóból tudjuk. A titkos felvételeken arról beszélget két orosz tisztviselő, hogy Toroczkaiék vonulása volt az utolsó csepp, a megnövekedett költségek miatt már eddig is alig tudtak pénzt lehívni.

A videóban a férfiak vodkát vedelnek és káromkodnak, hogy mikor lesz már vége a Fidesz-Európai Néppárt háborúnak, vagy hogy hogy lesz pénz Strache volt osztrák alkancellár vadászkastélyaira, ha Salvini ennyit foglalkozik a kurvákkal. Azt sem hagyták szó nélkül, hogy az állam felelőtlenül nagyzol, elmondásuk szerint a Budapestre költöző Nemzetközi Beruházási Bank elnöke például felelőtlenül urizál, már magyar házkutatási engedélyekből nyomtat vécépapírt magának.

UPDATE! Időközben a történtekre reagálva a Nemzetbiztonsági bizottság volt elnöke, Németh Szilárd elmondta: nem kell félni, az egész csupán egy átverés.