Tilos lesz megtippelni a kórházi fertőzések vagy a hiányzó szakemberek számát is.

201901-korhaz

Lassan már a magyar egészségügyi intézmények megfelelő működését veszélyezteti, hogy az újságírók állandóan csak a hasukra ütnek, amikor a kórházi adatokat próbálják megtippelni, Kásler Miklós pedig mindig azt hiszi, hogy megtapsolják ilyenkor.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezért úgy döntött, február elsejétől latolgatási tilalmat rendel el a magyar kórházakban, de főleg az intézményeken kívül.

A tárca közleménye szerint “kellemetlen” helyzetbe hozzák magukat az újságírók és az ellenzéki politikusok is, amikor megpróbálják megsaccolni, pontosan hol és hányan haltak meg kórházi fertőzésekben, hány ápoló és szakorvos hiányzik az intézményekből vagy, hogy mikor és milyen mértékben indulnak el a bérfejlesztések.

“Megszokhatták volna, hogy nem árulunk el semmit, ennek ellenére nevetségesé teszik magukat a fake news-gyárak, amikor rendre fel vagy alábecsülik a számokat. Na most ennek vége!” – írta az EMMI.

Még csak megsaccolni sem lehet a jövőben, hogy mikor lesznek új mentősök, hol, milyen  osztályok zárnak be, mikor indulnak az ingyenes rákszűrések vagy, hogy milyen műhibákat  vétettek az orvosok és hányszor.