Biztonsági őrök, közterületisek és lassan mindenki azt követeli, hogy térjenek észhez a rendőrök és dolgozzanak meg végre a busás jövedelmükért.

rndr

Míg régen a biztonság és a rend ünnepe volt a rendőrbál, addig ma a nyomasztó túlzsúfoltság és szikrázó feszültségek jellemzik. Több szervező is arról panaszkodott, hogy a bálokba érkező közterület felügyelők, biztonsági őrök vagy éppen a díszvendégnek hívott Ferencváros-szurkolók önfeledt szórakozását folyamatosan rendőrök próbálják megzavarni. A Vadhajtás-ellátó Facebook-oldalra özönlenek a panaszok.

„Egyre nehezebb a rendőrökkel. Már tavaly is nagyon kilógtak, nekem volt kínos, őszintén bevallva. Nem tudom, miért jöttek, talán fülest kaptak, hogy van bent egy jó gyrosos, de nagyon el voltak veszve. Aztán meg elkezdtek hőbörögni, amikor tombolán elnyertük a jogköreiket! Nem nagyon látjuk őket szívesen a bálunkon, az a helyzet…”

– posztolt a tetoválásai mögül a Valton Security egyik alkalmazottja.

Tibor nem egy rendőrt tett már helyre, most szeretne már egy kicsit ő is szórakozni. (Policeman's Ball/Facebook)
Tibor nem egy rendőrt tett már helyre, most szeretne már egy kicsit ő is szórakozni. (Policeman’s Ball/Facebook)

Egyes hozzászólók szerint, még, ha be is engedik az eltévedt zsarukat, ők képtelenek beilleszkedni a közösségbe, folyamatos panaszkodással ölik meg a party-hangulatot.

„Sírnak, hogy 18 órát kell dolgozni, meg hogy keveset keresnek. De ha ennyit dolgoznak, mégis mikor költenék el a pénzt? Alvás közben? Ilyenkor miért nem sivalkodik senki, hogy hány lélegeztetőgépet lehetne venni a rendőrök által önző módon visszatartott pénzből? Kicsit elegem van már az állandó rinyálásból! Mi szórakozni megyünk, nem azért, hogy a panaszkodásukat hallgassuk!”

– simogatta meg az aranykeresztjével az egerét egy tapasztalt közterület-felügyelő, aki hozzátette, azt is furcsállja, hogy a rendőrök a túlóratörvény ellen tüntetőkkel állnak szemben a parlamentnél, aztán mégis „sírnak”, ha 18 órát kell dolgozni.

„Egy egész szabolcsi család él 100 ezerből, ezek meg itt két menstruáció között kiposztolják a 150 ezres havi habszidőzsit. És mit csinálnak cserébe? Öreganyám a köszvényes roham közben is elhajtja betörőt, ők pedig egy szánkót védenek, azt is rosszul. Meg kavirgálnak a varázspálcikáikkal a gonosz kocsiknak, hűűha! Küldök egy tampont és egy vászonzsebkendőt, adják oda legközelebbi járőrnek…”

– ezt már egy méltóságában többször is megsértett parlamenti teremőr írta a hozzászólásokhoz. A kommentelők többsége szerint a  rendőrök ráadásul válogatás nélkül, mindenhol bomlasztanak, néhány éve például csak a Ferencváros-szurkolók éberségének volt köszönhető, hogy nem tudtak beszökni a Választási Irodához. Többen attól tartanak, hogy a rendőrök annyira felbátorodnak, hogy véletlenül bemennek egy közintézménybe országgyűlési képviselőket védeni.

Egy táncoló hátulról - mielőtt egy rendőr el nem lopta a fegyverét...
Egy táncoló hátulról – mielőtt egy rendőr el nem lopta a fegyverét… (Fotó: Policeman’s Ball/Facebook)

Miután Rogán Antal átvitte a kinyomtatott kommenteket Pintér Sándornak, a vendéglistákat összeállító belügyminiszter megígérte, hogy megpróbálja kiszorítani az idegen elemeket a rendőrbálokról és az emberek helyeiről.

A rendőrbálozók közös chatjében lefolytatott szavazáson a süntánccal fűszerezett kései szüreti bál ötletét lenyomta a rendőrökhöz sokkal jobban illő Operabál.

„Nem szeretnék arra betoppanni a bálba, hogy egymást nyalják-falják ezek a rendőrpalota pincsik, ünnepeljenek magukban a rózsaszín cicababák. Megy a bömbi, hogy így a család, meg úgy ment el három gyerekkel, hát tessék, itt az operabál, lehet randizni. Itt végre felvehetik a pink tüllszoknyáikat a puccos kis primadonnák”

– kommentelte Kontrát Károly, a belügy miniszterhelyettese, aki az eventben jelezte: annyit azért engedélyez, hogy a rendőrök Pintér méltósága mellé akasszák az önbecsülésüket a ruhatárban.