Orbán Viktor menüje felgyorsította a folyamatokat.

Hamarosan újabb Michelin-csillagokkal gazdagodhatnak a magyar gasztronómia élharcosai. A neves elismerést odaítélő döntőbizottság tagjai már hazánkban vannak, hogy kijelöljék a szerencsés(eke)t, bár az értékelés nem ment olyan könnyen, mint korábban. A bizottság mindig a legmagasabb szintet tartja a mértékadónak, ezért az elnök magyarországi látogatásakor az európai miniszterelnök, Orbán Viktor Gundel által prezentált menüjéhez viszonyított.

michelin baptista

Az egyik tag, Claire Dorland-Clauzel a menüsort nézve először maga elé bámulva percekig csak a “puritán” szót ismételgette repetitív módon, de mivel a szabályzat Németh Szilárd és a Tállai András kivételével tiltja az összefonódást a politika és a gasztronómia között, új jelöltet kellett választania. Amikor magához tért, rábökött a sorrendben következő Baptista Szeretetegyház Blaha Lujza téri karácsonyi ételosztására, a szintén kandidáló Honvédkórház nagy bánatára.

“Rusztikus, archaikus és helyi alapanyagokkal dolgozik, ráadásul nem eltartott kisujjal méri az adagokat, minden társadalmi réteget meg tud szólítani. A mára kicsit belterjessé váló fine dining világban valódi felüdülést jelent!”

– áll az értékelésben.

A baptisták boldogok voltak és jelezték, hogy hamarosan partneri együttműködésben a Bocuse D’orral Debrecenben és az Oltalom Alapítvány székhelyén is megkezdik a a versenyekkel is fűszerezett működésüket, de már a 21. századi, BPTST néven, ügyelve arra, hogy a 2016-os nagy balhé ne ismétlődjön meg.

A Gundelnél persze nem örültek, a vezérkar nagyon haragszik a kormánymédiára, mert reklámot csináltak az ételeknek, így akkora jelentkezés, hogy az összes hajléktalant át kellett telepíteni a szomszédos Állatkertbe. Elcsúsztatják az új kampányukat is, amelyben Gundel Takács Gábor tette volna fel a menüsort a Legyen Ön is Milliomosban!.

Orbán sem örült, hogy nem lehet csillag a feje felett, amikor eszik. De a szervezőbizottság kárpótlásként megígérte neki, hogy a felcsúti kisvasúton munkába állhat egy Michelin-kalauz.

1 KOMMENT

  1. Valahol egy messzi messzi……

    “Különös módon reagált a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium vezetősége és tantestülete arra, hogy a december óta zajló tüntetéseken egy tanulójuk is felszólalt. Mint az iskola a Facebookján írja, “tiszteletben tartja a véleménynyilvánítás és a politikai hovatartozás szabadságát azonban elhatárolódik a rendezvényeken bármely tanulónk által képviselt méltatlan retorikai stílustól, és kommunikációtól.”

    Az iskola a facebookján írja???

    Mikor jönnek rá, hogy a facebook többet árt, mint használ?