Ismét megrendezték a Vállalkozók Bálját a budai Karmelita kolostorban, az idei esemény egyik csúcspontja a Főügyészség által szervezett illegális gyorsulási verseny volt.

Az esemény a choppermagyarok és biciklibernyákok felvezető futamával kezdődött, a versenyt végül sétálópuzsér nyerte meg egy hajszálnyival, őt Novák Előd intette le egy szivárványos zászlóval.

A fő futamot óriási vállalkozás előzte meg. A menet a két nagyágyú, a limuzinszocialisták és jachfideszesek privát harcáról szólt, de csak azért, mert

a helikopterkdnpsek véletlenül a junior mezőnyben indultak el.

Rögtön a rajt után az egyik esélyes, Szijjártó Péter bekérette a célszalagot, amit a biztonságiaknak kellett kirángatni az ollóval ácsorgó Tállai András kezéből. Szerencse, hogy a Duna Aszfalt közbelépett, így gyorsan el tudtak készíteni egy apró rajtrácsot, amit Tállai átadhatott, miközben külügyminiszter vakon csak ugyanazokat a köröket futotta.

Szijjártónak nehéz dolga volt, mivel a limuzinszocialisták minden társelnökjelöltje elindult, de a miniszter tapasztalatának köszönhetően a hajrában már csak a Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor és a Jóisten által hajtott kisvasúttal nézett farkasszemet.

A Nemzeti Sport szerint Isten a vége előtt picivel kiszállt és inkább a reményfutamra adta be a nevezését.

A közönség a Balatonnál izgulta végig a versenyt, de a nyertesek kilétét nem tudhatta meg, mivel az eredményt titkosították. Jelzésértékű, hogy az Átlátszó leközölt egy fotót, amelyen Szijjártó a győzelmet ünnepelve hozzávágott egy hajót egy üveg pezsgőhöz, vélhetően ő a történet nyertese.

A külügyminiszter később a Facebookon annyit elmondott, hogy nem lesz megállás, már a következő futamra készül, legközelebb Fehéroroszországban fog lavírozni, csak előtte kirúgja az összes home office-ban dolgozó munkatársát.