Új vándorkiállítást indít Novák Előd LMBTQI-tematikájú gyűjteményéből a Magyarságkutató Intézet.

A tárlaton bemutatott tárgyakról a hétfői sajtótájékoztatón rántották le a leplet. Az eseményen a Mi Hazánk politikusa elárult néhány titkot a páratlan gyűjteményről.

“Ezzel a csinos vékonyszabású szivárványos zászlóval a 2015-ös Vivicittán futottam el, ezzel a kettővel meg letoltam a Spar Maratont. Rohadt köcsög homokosok!”

– vezetett végig minket a zászlókat megörökítő festmények között Novák Előd.

A kiállításon természetesen nem csak zászlók vannak, a tárlat tulajdonképpen a politikus melegellenes küzdelmeinek állít emléket.

“Itt láthatóak a kavicsberakásos öklözőgépeim, benzinnel mennek. Négy kínzókamrából is elkoboztam őket. Majd megtanulják a mocskos buzik! Szintén megtekinthetőek ezek a pétanque golyók is, amelyeket a 2000-es Pride-on kaptam ki egy buzi szájából. Négy órán keresztül hordtam helyette, hogy megértse, egyáltalán nem vagyunk vevők a homoszexualitásra!”

– ecsetelte a megszállott gyűjtő.

Az biztos, hogy ma még nem tudjuk felfogni ennek a páratlan kollekciónak az értékét, de a tulajdonos nem csak az anyagi gazdagságra helyezi a hangsúlyt.

Novák Előd beszéde végén elmondta, hogy a tíz legszebb Pride-zászlóját el fogja árverezni, a befolyt összeget pedig jótékony célra fordítja.

A politikus elmondása szerint a pénzből még több szivárványos zászlót vesznek és osztanak majd szét, hogy azok is halljanak a problémáról, akik nem járnak a budapesti vagy a ferencvárosi városháza környékén.

A kiállítást legközelebb Budaházy Edda “Melegbárok éjszakája” című körútján lehet megtekintetni.