A DK photoshopolt aktivistái megpróbáltak bejutni a kordonon belülre.

 

Impozáns vendégek is részt vesznek az október 23-ai ünnepségen a Terror házánál. Orbán Viktor miniszterelnök beszédét végighallgatja majd több száz kabátnyi lengyel ágyi poloska is, akik a barátaik meghívására érkeztek hazánkba, és a magyar egészségügy mellett is demonstrálnak. Az M1 tudósításaiból szemléztünk.

„Halljuk, hogy támadják szegény Kásler Miklóst, pedig itt paradicsomiak az állapotok. Csodáljuk a magyar barátainkat, akik kisdedekkel szundítanak a Heim Pál kórházban, bármikor álomra hajthatják a fejüket a Központi Baleseti Ambulancián, vagy önfeledten kergetőzhetnek a pszichiátriai otthonokban!”

– mesélte csillogó szemekkel Wojciech, aki Katowicéből jött ünnepelni, és aki tegnap egy estét vendégként is eltölthetett a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház egyik infúziós állványán.

„Ne szépítsük, Lengyelországban el vagyunk nyomva! Magyarországon viszont az emberek egymást tapossák a várótermekben, a magyar ágyi barátaink pedig oda is bejutnak, ahova a betegek több hónapos előjegyzés után sem, ráadásul egyikükben sem hagytak törlőkendőt!”

– mondta Jakub, aki hozzátette, egy varsói nyugdíjas csoporttal érkezett hazánkba, és, ha már itt van, megnézi a Balatont és a Péterfy Sándor utcai Vérellátót.

poloskaviktor

Hasonlóan látja az állapotokat, édesapja, Szymon is.

 „Lengyelországban csak nevetnek, ha azt mondom panelprogram vagy szuperkórház… Ott képtelenek felfogni, mi az, hogy „életpályamodell”! Ez itt EURÓPA, csupa nagybetűvel!”

Az ágyi poloskák békés demonstrációja előtt volt egy kisebb balhé is, a rendőrség tetten érte a Demokratikus Koalíció több aktivistáját, akiket a kordonokon belülre photoshopoltak, őket végül a készenlétisek vitték el Painttel.

2 KOMMENT

  1. “A CEU rektorhelyettese most úgy látja, hogy talán csak időhúzás volt, amikor a magyar kormány által megbízott küldöttség jóhiszeműen tárgyalt. De elképzelhetőnek tartja azt is, hogy valaki őket is megvezette, és az első pillanattól kezdve az volt a szándék, hogy „itt álljanak 2018 végén megállapodás nélkül”.
    A szentpétervári Európa Egyetem ügyére utalva Egyedi azt is megjegyezte, hogy „ezen a területen még mintha a putyini vezetés is nagyvonalúbb, és civilizáltabb viselkedést tanúsítana”.

    Hát ez a szégyen

  2. Hogyan képezzünk idiótákat?
    1945 Az idegen hatalom segítségével megint az, ostobák jutottak hatalomhoz. Ők lettek az új uralkodó osztály. A párthoz való hűség kellett a bármilyen vezetői poszt betöltéséhez is. Négy elemis megyei főispánokkal, akarták építeni az új mindennél fejlettebb társadalmat. Két év alatt lecserélték az egyetemi oktatói gárdát. Mivel a józan ész ritka kincs, ma a demokrácia nevében a (buta) többség uralkodik.
    nem fogja munkássági körének tágulását kívánni, mert világosan látja maga előtt: hogy annál kárhozatosabb elbizakodottság és vakság nincs, mint másoknak tanácsolni, vagy másokat vezetni akarni ahoz kívánható talentum nélkül, s , hogy azok, kik ezen hiányokat nem érezvén, magokat kolomposokká, vezérekké tétetik, több kárt okoznak, mint hasznot, és sok fáradozásukért, ha mégoly tiszta szándékból folynak is, dicséret, s hála helyett gúnyt, s gyűlölséget aratnak — sőt némelykor áldás helyett fele barátaikat könnyekbe borítják!” 20. Oldal Széchényi Hitel-