Letartóztatások, balhék és rengeteg újítás – elstartolt az idei Sziget Fesztivál.

sziget 2018

A szerdai nyitónap rögtön balhéval indult: a környéken lakók kihívták a rendőröket a K-hídhoz, mert migránsokat láttak. A BRFK tájékoztatása szerint szerencsére csak cigányok jártak arra, úgyhogy csak megverték és otthagyták őket.

A szervezők tájékoztatása szerint a beengedésnél is voltak problémák, 13 és 14 óra között a K-hidat is le kellett zárni, mert az egyik kokainnál a biztonságiak Habony Árpádot találtak. Mivel miniszterelnöki tanácsadót nem lehet bevinni a fesztivál területére, a kérdéses drognak távoznia kellett a fesztivál területéről.

Pótlóbuszok járnak a Sziget Party Boat helyett. A fesztiválhangulat megidézése érdekében a járművek klíma nélkül, a legnagyobb dugókkal sújtott útvonalakon közlekednek, „ezzel is visszaadva a meleg sátor hangulatát” – tájékoztatott a BKK.

Idei újítás az is, hogy a taxisok már a Szigetre befelé menet bekapcsolják a taxiórát, hogy könnyebben tudjanak tízezreket elkérni a kihozott külföldiektől.

Szintén újdonság a Szigeten a pénzváltó jelenléte: 100 forintot adnak egy euróért. Gerendai Károly reméli hogy idén is nullszaldós lesz a fesztivál, bár, ahogy fogalmazott, leszarja, hiszen már eladta a részét.

„Szerencsére tavalyról maradt még sör, úgyhogy a négydekás kori csak 600 forint lesz” – tette hozzá a pénzügyekről beszélve Kádár Tamás, a fesztivál új vezetője.

3 KOMMENT

      • Én sajnos nem váltok se forintot euróra, se eurót forintra, mert egyik sincs! De a Haza nevében köszönöm a Miniszterelnök Úrnak azt a 100 forintot, szívesen adnék érte nem csak egy eurót, hanem amennyim van! Inkább az övé legyen az euró, mint az elmúlt nyolc év rablóbandájáé!