Végre nyugalom volt Dádpusztán és a Töreki erdőben.

no goa

Jelenleg is zajlik a pszichedelikus Samsara fesztivál, ahol szintén bevezették az Ozorán már megcsodált újítást, a no-goa zónát, igaz, ebből a fesztiválozók nem nagyon vettek észre semmit sem. Az egyik kezdeményezőt azért sikerült szóra bírni.

„Hát, az van, hogy…” – mászott ki a fesztiválozó a helyi nádasból, majd négy és fél óra bambulás után folytatta a mondatot. „…az idei gombatermés elég ramaty lett, így aztán nem nagyon tudjuk élvezni ezt a kattogós szart… Zenét, na. Oké, egy életre való flashbackből csak-csak kihúzza az ember a fesztivált, de kell egy hely, ahol pihenni tudunk!”

Neki és társainak sem lehet majd panasza a zónákra, amelyeket az MTK női kosárlabda-csapata véd majd. A körülhatárolt területeken számtalan szolgáltatást igénybe lehet majd venni, a fókuszáltabb fesztivállakók részt vehetnek a négy napos meditációs rasztakibontó workshopon, akik pedig művészetre vágynak, azok akár szerepelhetnek is a dravida és indoárja nyelven előadott „Vajon tehszil vagy taluka hobli a teakkal és szallal ölelt Anuvibhag Sigmótszav idején?” című improvizációs beavató színházban, és természetesen bárkinek ingyen beveszik a nadrágját combtájékon.

A helyiség ideiglenesen kibővült egy szalmából és gyolcsból eszkábált Kormányinfóval is, mivel az azt felépítő, hét raklapnyi „Bécs sucks!” feliratú táblával érkező Lázár János megint félreértett valamit.

A no goa zónák más fesztiválon már nem kapnak helyet. A Samsara után, ahogy minden évben, az enyingi banda rituális felvonulása után szállítják el azokat a közeli Siófok Beachre.