Az új tarifák életbelépésével értékesebb festményeket, Mészáros Lőrinc cégeinek részvényeit és ép szerveket is elfogadnak a taxisok fizetségül.

201804_taxi

Eddig sem volt olcsó mulatság a taxizás, de a 700 forintos alapdíjjal és 300 forintos kilométerdíjjal már olyan tetemes összegek jöhetnek ki egy Pesterzsébet-Óbuda útvonalon, hogy az utat csak egy rosszabb Van Gogh-gal lehet majd kifizetni.

A tervek szerint a taxisok aranyat és bitcoint is elfogadnak, de bitcoinból csak egészet, mert nem akarnak az apróval szarakodni.

Az állami fuvaroknál nemzeti műkincseket is elfogadnak, így a miniszterelnökség az első évben a Feszty-körképpel fogja kiegyenlíteni a taxiszámláit, az államtitkárok pedig a Seuso-kincsből gazdálkodhatnak.

A taxisok, bár üdvözlik a díjemelést, azért már látják ennek árnyoldalát is.

Mint Horváth “Kiscsicska” Dezső taxis vállalkozó elmondta, az ő egyik első utasa, aki tudtán kívül már az emelt díjjal utazott, egy turista volt, aki a Deák térről a Hősök terére akart eljutni. Az illető csak egy 120 méteres yachttal tudott fizetni, ő viszont csak nagy nehezen tudott neki visszaadni egy kis zsák gyémántot, egy fél diszkót és Cegléd nyertes közvilágítási tenderét.

Hát nem tudjuk mi lesz, kénytelen leszünk széfeket berakni a taxiba, de az is lehet, hogy kell egy páncélozott utánfutót az autók után kötni, hogy a viteldíjat meg a visszajárót tudjuk hova rakni.

– mondta el Horváth úr, majd kidobott egy vadonatúj Gucci táskát, mert rácsöpögött a fagyija.

5 KOMMENT

  1. Kiderült, hogy Orbánnak van humora!! Ezt nyilatkozta:

    Neki az emberi méltóság a legfontosabb,
    a hatalmi ágak el vannak választva,
    a szabadság feltétlen érték,
    a liberális ideológiát elvetik
    és a nemzet fontosságában hisznek,
    támogatják a családokat,
    küzdenek a teljes foglalkoztatásért,
    segély helyett munkát akarnak adni,
    fontosnak tartják a nők egyenjogúságát,
    és nem akarják, hogy erősödjön az antiszemitizmus.

    Hahahahaha

  2. “Pénteken Mészáros és Mészárosné bejelentették, hogy a több tőzsdei cégben meghatározó tulajdonnal rendelkező Konzum PE Magántőkealap az övék.
    Szombaton a G7 ebből kikalkulálta, hogy ebből következően a frissen lemondott felcsúti polgi dollárban is milliárdos, és egyúttal Magyarország leggazdagabb embere.”

    Kellemetlen lehet állandóan egy lófejjel ébredni

  3. És megint kiderült, hogy ennek a kormánynak minden kell, nincs olyan szeglete az életnek, amit nem akarnak lenyúlni:
    Naperőművek piaca:
    ” tavaly november 8 és december 31 között csak azért módosítottak a METÁR-on, és emelték vissza húsz évre, hogy a MET be tudja adni az addigra elkészített ötven igénylését. Mert a rendelet kikötötte, hogy csakis jóváhagyott csatlakozási terv birtokában nyújthatsz be kérelmet. Mit ad isten, csak a MET tudta ezt kihasználni. És ugyanezen rendeleten belül azt is rögzítették, hogy 2018 január elsejétől újra csak 17 év 4 hónapig garantálják az átvételi tarifát.”

    Ugyanitt Paks 3 tervezés alatt