Elkobozzák a fiókból a nasit, kötelező lesz a közös reggeli torna, a felsővezetők pedig szolgálati rollert kapnak az egészségük védelme érdekében.

tibi edz.jpg

A Magyar Kormánytisztviselői Kar honlapjának Egészségsarok rovatában jelentek meg felvilágosító jellegű írások a kormánytisztviselők részére. Ezek segítségével fittebben, fiatalosabban dönthetnek tenderekkel kapcsolatban, kevésbé okoznak szívproblémát a leépítések és korrupció ellenes harcban sem fáradnak el annyira.

A “Munkahelyi testedzés lehetőségei” című iromány a mindennapi feladatokat teszi könyebbé.

A “3. Páros váll felhúzás” gyakorlattal egyszerűbbé válik a köztisztviselőre szabott munkák elhárítása. Legjobb, ha a vállhúzogatást a “Mit tudom én?” “Szerintem nem az én dolgom.” vagy “Figyelj megint milyen jól csinálom a Horn Gyulát!” mondatokkal kísérjük.

3.jpeg

A “5. A perifériás vérkeringés pezsdítése, ébresztő” azon túl, hogy nem hagyja a közigazgatásban megfáradt dolgozót lebiccentenie a fejét és összenyálaznia a billentyűzetét a bőséges és jól megérdemelt ebéd utáni sziesztában, nagyon alkalmas a kenőpénzek szabályos átvételének gyakorlására is.

5.jpeg

A “6. Hajlás oldalra” kódnevű gyakorlat az új stadionok megépítése után kötelezővé tett futballmérkőzések látogatásához lesz elengedhetetlen. Figyelni kell ugyanakkor arra, hogy a testgyakorlás nehogy átcsapjon vad YMCA-zésbe, mert könnyen egy melegfelvonulási kamionon végezheti figyelmetlen köztisztviselő.

6.jpeg

A “8. Karolás” gyakorlatot főleg békemenetek és rezsicsökkentés ellenes elleni összejövetelek alkalmával tudják használni a lojális tisztviselők. De ajánlhatjuk azoknak, akik főleg Etus miatt nézték a Szomszédokat.

8.jpeg

A fenti gyakorlatokat, ha beválnak, kötelezővé teszik a kormányhivatalokban, így nem kell majd meglepődni, ha ügyfélfogadási időben kissé izzadt és büdös ügyintézőkkel kell ügyes-bajos dolgainkat intézni.

A testgyakorlatokon kívűl az MKK portál egyéb egészség megörző jótanácsokkal is szolgál az “Az első lépések a rendszeres testedzéshez munkaidőben” oldalon . Így például határozottan megtiltja nasi tárolását a fiókokban, valamint javasolja, hogy “ebéd után majd mindig legyen 10-15 perc gyalogjárás/séta a munkahely kertjében vagy a munkahely körüli utcákon, a közeli parkban, majorban, rekettyésben”. Ennek érdekében a kormányhivatalok környékén EU-s források segítségével rekettyéseket telepítenek, amit az Állami Rekettyés Ellátó Vállalat fog kivitelezni. Az a hivatal, ami záros határidőn belül nem alakít ki rekettyést, annak azt fogják mondani, hogy “Ni!”

15 KOMMENT

  1. A testedzés sajnos két helyen is hiányosnak tűnik.
    Nem látom a “hajolj előre és tudod mi fog történni” illetve a “térdelj le és szeress” gyakorlatokat, amik pedig a modern köztisztviselői életpályamodell alapját képezik.

  2. A művészetről se feledkezzünk meg: a rekettyésben naponta hangversenyt rendeznek a hivatalnokok. Műsor: a kisujj iratmegsemmisítőbe való beszorulása esetén bőgőzés, értetlen/goromba/büdös szájú ügyfél távozása után balalajkázás az idegrendszer D-A-d-f#-a-d’ hangolású húrjain, a munkaidő lejárta előtt örömóda az orgonák alatt.

  3. Döbbenet!

    Egy uniontowni férfi megtalálta ez első Big Mac-et a pizsamája farzsebében! A 45 éves szendvics a rengeteg tartósítótól gyakorlatilag mit sem vesztett élvezeti értékéből. “Az asszony rendszeresen mosta a pizsamát” – mondta el a Jack Foley, a helyi önkormányzat irodavezetője. Mivel a rendszeres mosás eltávolította a mikrobákat, nagyban hozzájárult a szendvics állapotának megóvásához:
    borsonline.hu/files/08-31%20BigMac.jpg

  4. Mókuskerék? Kossuth díj kitűzés? Egészségügyi tervállapot felmérés?
    Hatáskör, illetékesség, joghatóság? Vállveregetés?
    Természetesen az egész Ákos és Bergendy zenére.