„Ezzel szimbolikusan is véget ér a Simor-korszak. Eltűnik a nemzet fizetőeszközéről az offshore-billog” – nyilatkozta Matolcsy György.

201304-mat.jpg

A postahivatalok, bankok és trafikok munkatársai hajtják végre valamennyi Simor-aláírás átmatricázását, legkésőbb május 31-ig. Ezzel együtt a 1000 forint felirat alá 900 forint szöveg kerül, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hóvégi leértékelésének köszönhetően.

Az ellenzék szerint Matolcsy arról próbálja elterelni a figyelmet, hogy az MNB-ben rendezett nyílt napon eltűnt hazánk valutatartaléka, amit vidéki diákok vihettek el egy nyitva felejtett páncélteremből.

38 KOMMENT

  1. A “Matolcsy György Ma.Nem.Bank” matricák elkészítésére Nem.Egy.Működő kormányunk nyílt pályázatot hirdet. A pályázaton részt vehet minden gazdálkodó szervezet, melynek neve “K” betűvel kezdődik, és “özgép”-re végződik.

  2. Mintha egy kis piros foltot látnék a homlokán.
    Ja nem, az a seggén van, ő mondta.
    Mégis csak ott van! Namost ez a segge, vagy a feje?
    Az nem lehet, hogy egyszerre mindkettő. Ugye nem?

    Király Júlia azért mondott le, mert az új elnök személyesen akarta “megmustrálni” a seggén a foltot.Nem engedett, mennie kellett.

  3. @kittrabi: Rencertani fejlődését tekintve ősszájú, úgyhogy eza polemizálása külömböző testtájai megnevezéséről merőben parttalan: A kettő nála ugyanis még nem különült el… A lényega pötty!

  4. Régen láttam Gyuribát.
    Jó látni, kezében a magyarok legnagyobb címletű pénzével.
    Engem megnyugtat, biztonságban van a zlotyi.
    Rakja bele a bankjába mindenki, akinek csak egy csöpp kis esze van.
    Ne a kezét figyeljék, a szemeit, a szemét.
    A megszólalásig egy zseni.

  5. Matolcsy György, minden magyarok Elnök Gyurija, gyökerestől átszervezi
    a Nemzeti Nemzeti Bankot. Megfeleve a jegybank nevében eredendő jellegnek,
    az állami monopóliummá váló BKV, vonat, repülő, mozi és színház, koncert,
    futbalmeccs, valamint állatövi és anyajegyek gyártását és forglmazását veszi
    fel fő tevékenységnek. Egységesítik az eddig rendezetlen személyiség jegyeket is.
    Pénzzel már nem is foglalkoznak tovább, mert az addigra úgyis elfogy mind.
    Tervezik, Európában először, a sohenemlátott, viszont erősen besulykolt
    nemzeti sikerek hatására, élelmiszer, ruha, üzemagyag és csökkentett rezsi jegyek
    kibocsájtását, a nép, nemzeti jósok által előre látott jóléte biztosítására.

  6. Most, hogy végre Matolcsy vezeti a jegybankot, le kell szedni Deákot a húszezresről.

    Deák alkut kötött a Nyugattal:
    – lemondott az ország teljes függetlenségéről.
    – Kiegyezett Ferenc Józseffel, aki az oroszokkal verette le ’48-at, és aztán kivégeztette az aradiakat.

    Olyasvalakit kéne a húszezresre tenni, aki az országot függetlenné akarja tenni, aki nem fél megmondani a Nyugatnak a véleményünket.

  7. @Is:
    Nekem van pár ilyen elképzelésem:
    – Koppány, azt hiszem az ő hazafiassága evidens.
    – Csák Máté, ő kitartóan harcolt a nyugatról érkező, országot megszálló Károly Róbert ellen.
    – Szapolyai János, bár ő lepaktált a törökökkel, de mindezt igaz cél érdekében tette, hogy megvédjen minket a gaz Nyugattól.
    – Kun Béla.
    – És végül, de nem utolsósorban, Orbán Viktor.
    – Esetleg Orbán Viktor is szóba jöhet.
    – Harmadszor is Orbán Viktor.
    – Csakis Orbán Viktor.

  8. @Is: A Matolcsyné férjét éna zötvennégyezeres bankóra tenném. A Zorbánot természetessen mégnagyobbra – kisebbe nemis férne ela zarca. Nade akkor ki kerüjjöna húszezresre – mongyuka pápa?…

  9. Kokain okozta a gazdasági válságot?

    Index

    2013. április 15., hétfő 18:51 |
    Címkék
    kokain, gazdasági válság, wall street

    A gazdasági válság egyik fő oka az volt, hogy sok bankár kokain hatása alatt hozott döntéseket – állítja a brit kormány korábbi fő drogtanácsadója, David Nutt. A korábban jónevű Nutt, a londoni Imperial College neuropszichofarmakológus professzora a Sunday Timesnak adott interjút.

    “A bankárok kokainhasználata miatt kerültünk ebbe a szörnyű helyzetbe” – idézte az Independent Nuttot, aki szerint a bankárok túl magabiztosak voltak a drog hatása alatt, és ezért olyan kockázatokat vállaltak, amiket nem kellett volna. Nutt úgy véli, a kokain tökéletes drog volt a pénzügyi világban, amit az izgatottság és a pörgés jellemez. A professzor szerint már a Barings Bank 1995-ös csődjéhez is a kokain vezetett.

    David Nutt ezzel gyarapította merész kijelentéseit. A professzor 2009-ben amiatt hagyta el tanácsadói posztját, mert egy publikációban leírta, hogy az ecstasy nagyjából annyi bajjal jár, mint a lovaglás. Azt is állította, hogy az ecstasy és az LSD kevésbé ártalmas az alkoholnál. Legutóbb múlt héten kavart nagy vihart azzal, hogy a varázsgombát 2005-ben betiltó törvényt támadta.

    A Guardian egyik szerzője, egy, a Wall Street forgatagában 12 évet töltő bankár szerint ugyanakkor van abban valami, hogy a kokain hozzájárult a válsághoz. Mint írja, Bernie Madoff irodáját csak Északi-sarkként ismerték, állítólag annyi “hó” volt ott, és nyílt titok volt, hogy Jimmy Cayne, a Bear Stearns colt CEO-ja egy kokainnal teli gyógyszeres üveget hord magánál. A volt bankár szerint a drog hatása alatt a Wall Street-i alkalmazottak igen meggyőzően tudtak beszélni olyan dolgokról, amikhez nem értettek, és csak bekokainozott pojácák vennének több milliárd dollárnyi gyanús kötvényt.”””

    hmmm…és AZ EU MOST ÉPÍTI A DROGOS BANKÚNIÓT EURÓPÁNAK, HOGY EZEK A DROGOS BANKÁROK BOLDOGÍCCSÁK JOBB JÖVŐRE A ZEMBEREKET ?????!

    ESZE-FASOM MEGÁLL !

    NEM ELÉG, HOGY A POLITIKUSOK IS DROGOZNAK EZERREL…..KUSZASZEMNEK IS BIZTOS AZ LSD-TŐL VAGY A KOKOTÓL AKAD ÖSSZE A SZEME…..

  10. @Is: “Az a baj, hogy nagyon kell ilyenen gondolkodni… neked van ötleted? ;)”

    Sokat töprengtem. Sajnos nincs ötletem. De van megoldás: szervezzünk aláírásgyűjtést vagy nemzeti konzultációt. Így közvetlenül a nép dönt.

  11. @kvadrillio: baszki…az angol kormánynak van külön fő drogtanácsadója??És minden héten összeállít egy listát és mindenki rendelhet mint Lacibácsi konyhájából?Mi lehet akkor Dzsamaikában? Főfű tanácsadó?

  12. Úgy hallottam, hogy a béremelést is matricázással oldják meg, kedvező áron biztosítanak lemosófolyadékot a 900 Ft-osokhoz. Kérdés, hogy ez kinek fog kedvezni…

  13. Örömmel értesítem a Nem.Egy.Működő magyarokat határon innen és túl, hogy a Simor-korszak végleges lezárása után, az EP-ben hamarosan megszerzett 2/3-dal, nemsokára az euró-bankjegyekre is Matolcsy György aláírása kerül. Vagy a feleségéé, ha a bankjegy bekerülne otthon a rezsikasszába, mielőtt befizetné férje magánnyugdíj-számlájára a gázár-megtakarításukat.

  14. Ez most gyenge volt. Valami olyasmit vártam, hogy az ezres csak 250-et ér mától alapkivitelben, de hetenti kibocsátású, Matolcsy-bélyeget vehetünk hozzá 800-ért, amit ha ráragasztunk, akkor megint 1000-et ér:) De nem akarok ötleteket adni neki…

  15. @Lencsés István: A Nem.Ügy. kormánya nevében már többször felszólítottam a Lencsés István néven hozzászóló Nem.Egy.Működő ápoltat, hogy hogy hitelt érdemlően, három hiteles eredeti példányban igazolja Lencsés István-ságát!

    Névvel ugyanis nehezen lehet troll, de trollként könnyen állíthatja magáról, hogy Lencsés István!