Szervezési problémák és a csapatok közlekedési gondjai miatt egy Varsó és Kijev között közlekedő páncélvonaton rendezik meg az idei foci eb döntőjét.

Az elődöntőkre egy ukrán 2*1 leállósávos dűlőúton kerül sor Lvov felé félúton, míg néhány csoportmeccset a csapatok otthon játszanak és beküldik videón. Néhány stadion még nem készült el egészen, így a játékosok és a játékvezetők mellett több helyen 4 kőműves és 2 villanyszerelő is a pályán tartózkodhat az UEFA szabálymódosítása alapján.

Michel Platini nem tartja aggasztónak az eb rendezésének a körülményeit, amíg vissza nem kapja elrabolt lányát és testvérét. Az ukán szervezők szerint is remekül állnak a dolgok, Kijevben új szobaárakat avatott fel a miniszterelnök és júliusra elkészül az első angol nyelvű étlap is.

Az ukrán-lengyel határon a napokban adják át azt a korrupciós folyosót, ahol 1000 dollár zsebbe juttatásával 1 óránál rövidebb idő alatt lehet átjutni, de fejlődik a lengyel infrastruktúra is, júniusban már kapható lesz a boltokban az a térkép, ami az eb-re el nem készült autópályákat tartalmazza.

A szervezőknek politikai nehézségekkel is szembe kell nézniük. Julija Timosenko bebörtönzése elleni tiltakozásul Spanyolország csak egy hasonmás csapatot küld, míg a németek előre lemondtak a gólörömről, Magyarország pedig nemtetszését kifejezendő ki sem jutott.

12 KOMMENT

  1. Utoljára a ’72-es EB prospektusa tetszett meg a nemzeti válogatottunknak, kvalifikálták is magukat, de mint kiderült, rossz fényképek kerültek a katalógusba, ezért bosszúból minden meccset elveszítettek.

  2. Na, Magyarország most is jól megmutatta…. !!!
    Igazán tiszteletreméltó, hogy annyi selejtező meccset a nemes cél érdekében elvesztett, de hát a jó ügyért mindent 🙂