A budapesti bérbicikli rendszer mégsem valósul meg, helyette magyar fejlesztésű másfél tonnás lábhajtányokkal járhatunk.

Megbukott a Budapest Bicikli projekt, és mégsem lehet 2013-tól egyszerűen kölcsönözni a speciális bicikliket Budapest 74 pontján. Mint Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezetője elmondta, a várt 900 milliós európai uniós támogatásból mégis inkább székházat és drinkbárt épít a BKV, ezért kellett változtatni a terveken.

"A lakosság így sem marad kétkerekűek nélkül, viszont biciklik helyett szopórollereket állítunk forgalomba. A leselejtezett vagy leégett BKV buszokból és metrókocsikból kialakított lábhajtású járművek már készülnek. Speciális kialakításuk miatt nem lesz érdemes ellopni őket, hacsak a beépített buszok és metrókocsik fémtartalma miatt nem. Az új járművek ráadásul sokkal inkább hozzájárulnak az egészséges életmódhoz, hiszen a rollerek egyenként másfél tonnások lesznek, és igen jó egyensúlyérzék, erős lábak, és C kategóriás jogosítvány kell hozzájuk. A szopórollereket ráadásul felszereljük elsősegélydobozokkal is, hogy a rendőrök bírságolhassanak érte." – mondta el Vitézy Dávid könnyes szemmel nézve az uniós pénzből neki szánt luxusbusz, a Busforce 1 terveit.

A módosítások miatt a projekt neve is megváltozik. 2013-tól SZOPI – SZOPóroller Ingyen – táblák jelzik a kölcsönzőket, és a szolgáltatás fizetős lesz.

17 KOMMENT

  1. Menedékjoggal rendelkező képviselők szopórollerének menetiránnyal szembeni leparkolásáért bilincsben vezetik el az egész utcát, mert rossz irányban volt egyirányú!