1987 óta nem látott Magyarország ilyen dermesztő hideget. Lapunk állandó szakértője, Pista bá egy tányér feles mellett mesélt arról, ő hogyan vészeli át a fagyos időket.

HírCsárda: Szakértők szerint ilyen időben veszélyesebb alkoholos állapotban az utcán tartózkodni. Önnek mik a tapasztalatai?
Pista bá: Ejj, de belekezdtél, a sok hosszú kérdéseddel, fiam. Tudod, hogy ha az utcán lennénk, már rég megfagytál volna?

De szerencsére nem az utcán vagyunk.
Te még lehetsz, ha a múltkori fogyasztásomat nem rendezed, baszom a szád szélét. A Tóni említette, hogy nem csengetted ki a feles hubimat. Mármint a félliterest, az okozhatta a félreértést, nem-e.

Ezzel védekezik a hideg ellen is?
Lószar ez, nem hideg, fiam! Nyolcvanhétben úgy kifagyott a valagunk, hogy még a ruszkik se mertek kijönni a laktanyáról benzint lopni! Igaz, ilyen mongoloid formák voltak, de akkor is, amikor a Zil sem indul, na akkor már baj van. Vagy csak leszívták a benzint.

Ilyenkor a biciklizés is veszélyes. Oda kell figyelni az öltözködésre és a kerékpárt is fel kell készíteni téli használatra. Látom biciklivel van, van saját módszere?
Van, persze, pedálozásnak hívják. (nevet) Hát most mit nézel így, te kérdeztél hülyeséget. (nem nevet) A titok az, hogy gyorsabban kell menni, mint ahogy a szilva leér. Mert ha az indulós szilva leér, és nem porcelán cirógatja a Pista bátyád testét akkor bizony húzódik az a barna csík egészen az Angyalig!

Erről jut eszembe: odafigyel az egészségesebb étrendre? Ilyenkor sok vitaminra és rostra van szüksége a szervezetnek.
Hát ott a pulóverem, abba elég rost van, nem? Mindig mondom a Puchnernek, a velős pirítós meg a pacal, azok az igazi kaják, nem az ilyen hippi biciklisfutár szarok. Körtét csakis kevert mellé, cseresznyét meg egész évben – ez az igazi reformkonyha, nem a répáskenyér, baszod. Pföjj.

Ön szerint meddig tart a hideg? Ismer valami városi mondást a tél végével vagy a tavasz közeledtével kapcsolatban?
Azt szoktam mondani, hogy ha jég van, akkor alul jégeralsó, felül jéger, ha meg hó van, akkó hó van a hubi? Ez mindig bejön, fiacskám. Egyszer csak vége lesz, állítólag itten ilyen nagy benga sivatag lesz pár éven belül… addig meg melegít a tudat, hogy a Gyurcsány ott rohad az Avason. Na, erre igyunk is, mer a végén még visszatolja a kommunista pofáját! Egészségedre, kisfiam!

83 KOMMENT

  1. itthon ülök, kis szobám sarkában, és hallgatám gyermekeimet akik azon visítanak, hogy miért nem ért még ide a hó. ha csak simán hideg van az nekik nem elég. hó is kell.

  2. Hó kell? Hát itt már nyakig vagyunk. És csak esik és esik, aminek a kutyám addig örült, amíg egy felsózott részre nem ért. Jó kis kutyasétáltatás: viszem a kutyát a hónom alatt, aztán időnként eltartom magamtól, amikor a dógát végzi. Baró.:(

  3. Ja,Pista báé a helyes hozzáállás!A híradók napok óta katasztrófahelyzetet vizionálnak,mintha télen nem az lenne a normális,hogy hideg van és hull a hó és hózik-zik-zik…

  4. Ez a csöves még az atom villanást is túléli! Ez lebeg orsós szeme ellőt ,ha ezt a hideget is túléli megvonjuk tőle ami még maradt aztán majd még hozunk rá vadi új törvényt,visszamenőleg sarkalatost majd csak valamelyikbe beledöglik!

  5. Elolvastam. Gondolkodtam rajta, hogy is kerülhetett ez az INDEX jóvoltából a szemem elé.

    Nekik, nyilván kellenek a klikkek. Te viszont, barátom, nos. TE egy rettenetesen pénzéhes, ostoba köcsög lehetsz….

    Reklámokat adsz el. Viszont, TE, az ÉLETBEN nem beszélgettél, öt percet sem, egy igazi hajléktalannal.

    Pont olyan lehetsz, mint bármelyik kormányszóvivő, aki akármikor megenne egy tányér szart a FŐNÖK kedvéért a Hősök-terén, a jövő havi fizetéséért.

    Te, még ennél is szánalmasabb vagy.
    Olcsóbban csinálod.

  6. Szóval, -nem bántásból, -biztosan a Mi kutyánk kölykedzett. TE nyilván, a tehetségedhez mérten, még háton fekve is a maximumot szeretnéd nyújtani, -de ennél a mostani szarnál, spec. a Selmeci is jobb….

    Nem kell minden odacsinálni a címlapra!

    Nem tudom kit kensz, de neked is olcsóbb lenne….

  7. @taecleau:
    Na ja, 2 hete azt tolja még a lemezjátszó is, hogy kurva nagy havazás meg 25 éve nem látott hideg lesz, ennek ellenére az utak nincsenek letakarítva, a (nem házak előtti, hanem közterületi) járdákról nem is beszélve.

    Szóval a Fővárosi Illetékes Lófasz megint jól felkészült…

  8. Az egész havazásért az elmúlt nyócév és különösen gyurcsány ferenc a hibás.
    Most megvívjuk a szabadságharcunkat a nyugati időjárással, és felszabadulunk a jobbágysorból.

    Amikor egy hét múlva kisüt a nap, majd megjelenik bizonyos blogokon, hogy lám a nap újra kisütött, tehát a kormánynak és azon belül matolcsy györgynek megint igaza lett.

  9. nemazé mondom, de senki se emlékszik arra, mi volt két éve márciusban? majdnem alagutat kellett kaparni, hogy ki tudjak állni a garázsból. mér csak 87 januárjára emlékszik mindenki? persze, ez a kollektív amnézia: a zelmútthúszév! a 22-ből 12 volt szoclib!

  10. Kinevezték a hóügyi államtitkárt, akinek első nyilatkozata így szól:
    – Harcot hirdetünk a hideg tél ellen! Új frontot nyitunk! Az időjárásra különadót vetünk ki! És már készül az ájpeden a hópiheállamosítási törvény. Új jelszavunk: Magyar embernek magyar havat! Ja, és majd elfelejtettem, minden ember vigyen haza még egy hópihét!

  11. @Napkutya: el kell mondani 365728-szor is: ez egy viccblog, minden posztja ilyen. tarthatod szarnak a humorát, de abban a pillanatban, hogy ilyen komolyan adod elő magad, meg mögéje látsz, meg elemzed, onnantól te teszed magad a legnagyobb nevetség tárgyává. és ezt most még erőlteted is. nekem édesmindegy, de a nicked fénysebességgel amoritzálódik azzal, hoyg bemész valahová, körbe se nézel, be se köszönsz, aztán rögtön fikázni kezdesz, és még ki is derül, hogy fingod sincs, hogy mit.

  12. Vállalom.

    Vicc blog? Hatásvadász címekkel, állandó címlapon?

    Legtöbbször nem zavar. De, mennyire köcsög dolog egy “vicc” bloggal pénzt keresni a fázós hajléktalanon?
    -És most, b.sszátok meg, lehet, lelkesen röhögni!

    Mert, aki ezt publikálta, az bizony PÉNZT keres rajta.
    Azért tette ide Ő is, -meg az Index is.

    Lehet cáfolni…

  13. @z: Igazad van. Nem láttam.

    Magamba szálltam, -és máris megszerettem ezt a mentalitást.
    Bravó klikkgyár, bravó Index címlap!

    Mea culpa, mea maxima culpa!

    Ugyanakkor, ha nem szeretjük a kormány bulvár lózungjait, akkor ez miért is pozitív? Máshová gyűjti a mannát?

  14. @Mitzimackó: Éltél 1969-ben? Már értelemmel bíró egyén voltál? Mert akkor emlékeznél télre, pontosabban a TÉL-re!
    ” A legtöbb hó az 1969/70-es télen esett le, amikor is több mint egy méter, egészen pontosan 108 centiméternyi hullott. Természetesen nincs arról szó, hogy egyméteres hóréteg lepte Budapest utcáit: az alábbi adatok a hóvastagság napi növekedésének összegét mutatják egész télen keresztül, nem veszi figyelembe az olvadást. Az 50 év leghavasabb hónapja 1969 decembere volt, összesen 66 centiméternyi lehullott hóval”
    Arra nem készült senki sem, de 3 napig nem jött semmi sem a faluba, ahol éltem.

  15. Pista bá igazi nagymenő, egy kérdésre sem adott választ, csak mellébeszél.
    “Meddig tart a hideg? Egyszer csak vége lesz.” Tarlós csendesen sír az íróasztalánál, hogy neki ilyen nem jut az eszébe.

  16. @Mitzimackó:
    Biztos azért, mert 2 éve márciusban nem nem voltak mínusz 20 fokok, 1987-ben meg igen (bár akkoriban ez nem volt ritka, 2 évvel korábban volt -26 fok is többfelé az országban).
    Talán meg kéne tanulnod megérteni a szöveget, amit hallasz vagy olvasol.

    @Napkutya:
    Arról a blogírók nem tehetnek, hogy az Index kiteszi őket a címlapra.
    A blog.hu hozzájuk tartozik, amit jónak találnak, azt címlapra teszik.
    Ha te olyat írsz, ami szerintük jó, azt is.

  17. @henrik_: ja, a rohadt humoristák (vannak még?) mióta világ a világ, pénzért(!) viccelnek. megélhetési humoristák mind. meg a szemét rendezők és színészek, a szegényekről szóló vígjátékokon gazdagszanak meg! kezdjük mindjárt azzal a szemét cseplinnel, az is kiröhögtette a csámpás, kinőtt ruhájú csórót!

  18. Simán. Lesz is belőle itt még hír. Ezt fogod látni majd a címlapon:

    A fogtündér meglátogatta Orbán lányát!, vagy,
    Schimdt HÁTULRÓL döfte le a fogtündért, az unokája ágya mellett!

    Tök mindegy, ez a cikk, jó esetben arról fog szólni, hogy fogorvosnál volt az érintett, -rossz esetben csak arról, hogy egyáltalán van foga….
    Mindenképp címlapon lesz.

    Mint bármelyik bulvár homályban…Szánalmas.

    Nem értem, egyeseknek miért pozitív, ha balról érkezik a szar…

  19. tudjátok, f@szkalapok, 75/76-ban voltam katona hmvhelyen, decemberben -25-ben mentünk éjszaka hksz-kivonulásra a páncéltörő-koporsóval, 30 centis hóban, ázott bakancsban, mert ügyalosként 3 órát mosogattunk vacsora után. amúgymeg volt minden évben -15-20 valahol az országban.

  20. @hantaboly:
    1972-ben volt, amikor egy nap lejött 60 centinél több (persze biztos nem országosan). Legalábbis magasabb volt, mint a bicikli kereke (ami akkoriban még 28″ volt, nem 26″, mint a mostani mountain bike-okéi).

    Igaz, akkor még nem riogattak 2 héten át előre, úgyhogy reggel a 2 centis hóban még elindultunk biciklivel, gondolván, hogy este a max. 10 centisben még simán hazamegyünk vele…

  21. @henrik_: Chaplin VOLT.

    A Hírcsárda, -nos, meg sem közelíti! Bár, talán szeretné.

    Ebben az esetben sajnos, azt kell mondjam, nagyobb a lelkesedés, mint a tehetség…Szerintem.

    Nem biztos, hogy igazam van, eldönti az idő.

  22. Pistabá nem hajléktalan.
    A szövegből legalábbis nem derül ki.
    Normális magyar átlag értelmiségi.
    Meglátszik a sok tanulás okozta torzulás az arcán.
    Ahány felest benyes, annyi diplomát tud bemutatni.
    (még olimpiai aranya is van, három)
    Van neki!! A Verpeléti kocsmába behozta.
    Lomtalanításkor találta, mint Mr. Tuti6:3 a mezt.
    Tíz évig járt az egyetemre. (a konyhára moslékért)

    Vagy ő, Igor Vasziljevics Mikulas, a merinó Miki,
    amint dácsájában piheni ki a karácsonyi fáradalmakat.
    A dajerozott paróka még mindig rajta van, hozzánőtt.
    Két újjával Viktorizik kicsit, de a vonósoknak figyelmezőt int.
    Mutatja, hogy arra van Hawai, vagy a hólapát.

    Jó pénzkeresést HCS. Tőletek nem sajnálom.
    Szerintem nem ti keresitek a legtöbbet hülyeséggel,
    agyamentséggel, ebben az országban.
    Ráadásul ti nem is akarjátok okosságnak beállítani.

  23. A rendőrök vizsgáznak: – Mit tud Csák Mátéról? – Csák Máté? Ki az? Kirúgják. Így jár a többi is még a legutolsónál érdekes fordulat következik be: – Mondjon valamit Csák Mátéról! – Nos Csák Máténak volt három gyermeke. Két törvényes és egy törvénytelen. A vizsgabiztos csodálkozik, hiszen erről még ő sem hallott: – És kik azok? – Hát Csák Berri az egyik, Csák Norrisz a másik. – És ki a törvénytelen? – Nemcsák Károly.

  24. @dr. Ringlósztár:
    A Január folyó város jobb, mert ott
    soha nem fagy be a szambázó lányok segge.

    Abudabi is jó, de a csadorg nem igazán versenyképes.
    Csak nem bevezetik itthon is, mint hitel feltételt?
    Pista Bá simán kiszáradna, mint a sivatag,
    hacsak nem növesztene alkoholpúpot.

  25. A dátum a nickem mellett, és most és itt a főváros budai oldalán süt a nap:P
    Nem tudom, hány centi lehettem a 60-as évek végén, 70-es évek elején (előről második voltam a tornasorban:PPP), de a suliból hazafelé jövet azzal szórakoztam, hogy megmásztam a járdáról és az útról felkotort, eljegesedett hódombokat. És ez feladat volt, egy kis tornaóra+, remek szórakozás. Jahh, gyerekek, kutyák és alkeszok nem pánikolnak se a téltől, se a hótól.

  26. Bakker én meg emléxek negyvenkettőbe oan hideg vót hogy belefagyott gépcsúzliba a lopott mahorka oszt még a ruszkikat sem tuttuk mivel mekkínálni mikó átdzsaltak a Don jegén egy kicsit davajgitározni. Ciki, főleg hogy a fricc meg előző este einstandolta a snapszot, de csúnyán rábasztak mer az összes tigris elakatt az egy éccaka alatt frissen hullott négyméteres hóban, szal csak röhögtünk rajtuk mikó állva hagytuk öket a harminckettes kerekű biciklijeinkkel mer akkó még normális kerekek voltak nem ilyen nyápic kis pöcsköszörű huszonnyócasok. Meg is nyertük volna a Sztálingrád-Cuxhaven ralit, mert nálunk gyorsabban senki nem vonult vissza csakhogy diszkvalifikáltak bennünket mer a zút egy részét marhavagonba tettük meg a bocipulman tetején székhez láncolva géppityustú le ne fújjona a minusz ötven fokos meneccél az meg doppingnak számít aszonták.

  27. Azért meglepő, hogy fél méter hó mellett nem halt meg a közlekedés. Ahhoz vagyok szokva, hogy meglep mindenkit a havazás télen és 20cm hónál megáll az élet. Kivételesen gratula a köztereseknek.

    Ja és igaza van az “írásnak” a Jéger a hajléktalanok(közeliek) itala.

  28. @ColT: Na de ez se kutya, minden szava aranyat ér:

    “Erről jut eszembe: odafigyel az egészségesebb étrendre? Ilyenkor sok vitaminra és rostra van szüksége a szervezetnek.
    Hát ott a pulóverem, abba elég rost van, nem? Mindig mondom a Puchnernek, a velős pirítós meg a pacal, azok az igazi kaják, nem az ilyen hippi biciklisfutár szarok. Körtét csakis kevert mellé, cseresznyét meg egész évben – ez az igazi reformkonyha, nem a répáskenyér, baszod.”

    🙂

  29. Nekem tetszett a poszt, jó humor (is) van benne.
    Amúgy meg, kedves kritizálók, tudjátok; ízlésekről és pofonokról vitatkozni nem érdemes.
    Egy dolog viszont mindig bosszant: miből gondolják a kedves kormányhű commentelők, hogy akit mulattat a most uralmon lévők kifigurázása, az feltétlenül balos, vagy pozitív számára, ha “balról érkezik a szar”?
    Miből gondolják egyesek, hogy csak kétpólusú lehet társadalmunk?
    Azt hiszem rajtam kívül nagyon sokan vannak olyanok, akiket egyformán taszított a baloldali kormány ostobasága, mint a mostani jobboldalinak mondott vezetésé, s nem teszi le a garast egyik mellé sem…