Antifasiszták állták körbe az index egykori szerkesztőjét, azt követelve tőle, hogy határolódjon el a róla elnevezett színháztól.

Az Oktogonon rendeztek tüntetést az Uj Péter ellen tiltakozók azután, hogy Dörner György átvette az Új Szinház igazgatását. Az Uj Péter környékén területfoglalási engedélyt kérő mintegy 6-8 tüntető táblákkal és Bolgár György hangfelvételekkel tilakozott a demokrácia meggyalázása és a kultúra szélsőjobbos kiárusítása miatt.

Uj Péter a tüntetőknek kijelentette, hogy semmi köze az Új Színházhoz, ráadásul éppen horgászni megy, ezért hagyják már békén a faszba. Elmondta továbbá, hogy az ő neve rövid „U”-val van, mire a feldühödött tömeg hangos „helyesírás náci, nyelvtan fasiszta” skandálásban tört ki, és összetaposták a süllőző szettjét.

43 KOMMENT

  1. nyugi, a biztonsági tanács már napirendre tűzte az ügyet a rókabögyösi pedellus jogtalan elbocsájtásával együtt fogják tárgyalni . Obama lesz az előterjesztő.
    Sutyinszky Zalán pedig letiltotta műveit a repertoárról. Mit akarhatunk még ?

  2. Az új testamentum ellen is tüntethetnek…
    Schmitt különben nem viselhetné a neve előtt a dr. jelzést, mert nincs nagydoktorija. Megnézném, hogy a rengeteg fideszes doktorból hányan használják jogtalanul..Röhej! Nem hiszem el, hogy ezt nem tudják az érintettek!!

  3. Az új testamentum ellen is tüntethetnek…
    Schmitt különben nem viselhetné a neve előtt a dr. jelzést, mert nincs nagydoktorija. Megnézném, hogy a rengeteg fideszes doktorból hányan használják jogtalanul..Röhej! Nem hiszem el, hogy ezt nem tudják az érintettek!!

  4. emútnyócév-ujpéter a hibás-monnyonle-nefürgyéle

    @örök vesztes: Figyellek Te! Te nekem nagyon gyanús vagy! Te direkte nem akarsz első lenni. Küzgyé mán rendesen. Máskülönben még azt találom gondolni , hogy te valami sötétben bujkáló rémhírkeltő lehetsz.

  5. @nincs_itt: @kennimekkormikk: nyugi, a biztonsági tanács már napirendre tűzte az ügyet a rókabögyösi pedellus jogtalan elbocsájtásával együtt fogják tárgyalni . Obama lesz az előterjesztő.
    Sutyinszky Zalán pedig letiltotta műveit a repertoárról. Mit akarhatunk még ?

  6. @kennimekkormikk: de igen, ahogy Shnitt Plagibá szokta, csak még az a forrás elő sem tört! Vagyis, hogy érthető legyen, mert Kerényi és Bencsik verseny seggnyaló bajnokok, megoldották ám a ziX aktákokat!
    Szóval, asztat merték mondani, hogy a Georgiev tanulmány “csak” 1995-ben jelent meg könyvben(Shnitt Plagibá meg ügyi 1992-ben apró-doktorizott), az a 3,14csányi apróság nem zavarta őket, hogy 1987 óta megvolt NOB könyvtárában/irattárában…

  7. @Lajszlo: de igen, ahogy Shnitt Plagibá szokta, csak még az a forrás elő sem tört! Vagyis, hogy érthető legyen, mert Kerényi és Bencsik verseny seggnyaló bajnokok, megoldották ám a ziX aktákokat!
    Szóval, asztat merték mondani, hogy a Georgiev tanulmány “csak” 1995-ben jelent meg könyvben(Shnitt Plagibá meg ügyi 1992-ben apró-doktorizott), az a 3,14csányi apróság nem zavarta őket, hogy 1987 óta megvolt NOB könyvtárában/irattárában…

  8. Lázárék “tőzsdéztek” a H.vásárhely pénzével, most meg szemétkedik!

    Azokban az években, amikor a város nyert a pénzeken, fel sem merült a “terhek megosztása”. Maga Lázár János “büszkélkedett” 2007 augusztusában, hogy az egy évvel korábban kibocsátott kötvényből származó pénzt befektették, amiből a kamat- és árfolyamkülönbségen több mint egymilliárd forint bevétele származott a városnak – írja a lap.
    Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2009-es jelentése szerint a város közgyűlése 2007 júliusában egyszeri alkalomra szóló, majd novemberben folyamatos megbízást adott a polgármesternek, hogy származékos devizaműveleteket végezzen a kötvénykibocsátásból még rendelkezésre álló összeggel.
    Az ÁSZ kimutatása szerint a városnak a származékos ügyleteken, a devizanemek átváltásából származó árfolyamnyereségen és opciós díjbevétel címen 2007-2008-ban további, összesen 1,611 milliárd forint bevétele származott. Időközben – 2008 őszén – azonban beütött a pénzügyi válság, ami miatt az utolsó két év nyereségével arányos vesztesége keletkezett a településnek.

    Ilyen egy igazi jellemóriás, fideszes szarjankó!

  9. @Lajszlo:az orvosok és jogászok: A foglalkozásdoktori cím a jogszabályban meghatározott oklevél megszerzésével járó cím. Magyarországon ilyen az általános orvosok doctor medicinæ universæ (dr. med.), a fogorvosok doctor medicinæ dentalis (dr. med. dent.), a gyógyszerészek doctor pharmaciæ (dr. pharm.), az állatorvosok doctor veterinariæ (dr. vet.) és a jogászok doctor juris (dr. jur.) titulusa.

    Állítólag ilyennye van Shnitt Plagibának:
    Tudományos (akadémiai) doktorátus: a tudományos kutatás elismerését jelképezi. E doktori cím elnyerésének feltétele egy többé-kevésbé szerény bővítése az emberiség tudásának, amit a szakterület más kutatói által elbírált publikációkban tesznek közzé. A cím átnyújtási protokolljának legtöbb helyen utolsó lépése egy téziseket is tartalmazó (disszertáció) benyújtása és annak nyilvános megvédése egy szakbizottság előtt. E kategória legelterjedtebb változata a PhD. Az Európai Unióban törvény biztosítja az egyes országokban megszerzett tudományos doktori cím elismerését az összes többi országban. A klasszikus akadémiai doktori cím (DSc.) hazai elnevezése jelenleg a Magyar Tudományos Akadémia doktora (“MTA doktora”). (Köznyelvben: “nagydoktor”). Ezt a címet csak PhD. fokozattal rendelkező személy nyerheti el, fokozatszerzését követően minimum öt esztendővel. (Nem ritka, hogy húsz-harminc évbe is beletelik a megszerzése). A DSc. fokozat igen magas tudást tanúsít, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja csak DSc. fokozattal rendelkező személy lehet.

  10. @Lajszlo: persze dr.med.univ. stb ahogy olvashattad is, de rövidítve dr.
    a második esetben is ez a pálya. de nem értem mi a kérdés? mert olybá tűnt, hogy Te nem érted a dr. cím viselésének feltételeit, ezért kérdezted. arra válaszoltam.

  11. @nincs_itt: Én meg erre a mondatra reagáltam: “Schmitt különben nem viselhetné a neve előtt a dr. jelzést, mert nincs nagydoktorija.”. Ez a mondat azt állítja, hogy a dr. előtag viselésének feltétele a nagydoktori. Ezt próbáltam cáfolni azzal, hogy ilyen alapon akkor az orvosok és jogászok sem viselhetnék.

  12. @Lajszlo: pl. dr. jur. Orbán Viktor ez FOGLALKOZÁSDOKTORI cím, vagyis az önálló munkavégzéshez FELTÉTEL a doktorátus megszerzése. a második esetben, úgymond “szorgalomból” doktorál a versenyző…

  13. A tegnapi napon történt meg az újabb megrendezés a tüntetéssel – azt a látszatot kelteni, ami nincs. Jut eszembe, a Göncz papi féle Szabó Albert néven elhíresült komédia. Még a vak is látta..