A retro kacatokhoz való ragaszkodás éppúgy megtalálható az idei vagyonnyilatkozatok között, mint az Elvis Presley ihlette búvárruhák iránti rajongás.

Pintér Sándor belügyminiszter a nyilatkozat szerint még mindig ragaszkodik a több mint 25 éves Wartburgjához, de értéktárgyai között szerepel még egy 84-es Rakéta porszívó porzsákkal, egy Supra Hits-kazettagyűjtemény, valamint egy aranyozott gumibot, amit a pekingi rendőrfőnöktől kapott még 40. születésnapjára.

Kövér László egy különleges, 20 millió forintra becsült bazalt kori bajuszkötő készletről és egy 30 méter átmérőjű malacperselyről számolt be, amiben a zsebpénzét gyűjti 12 éves kora óta.

A leggazdagabb vidéki képviselő díját egyértelműen Kósa Lajos nyerte el. A debreceni polgármester rendelkezik egy 461 négyzetkilométeres Hajdú-Bihar megyei telekkel, három üres ajkai üvegkristály demizsonnal és egy falra függőlegesen is felszerelhető úszómedencével.

A KDNP-sek közül Semjén Zsolt vezeti a listát. A Nairobi Keresztyény Vadászklub örökös tagsági igazolványa is sokat ér, mellette feltüntette egy párkányi székhelyű abortuszklinikának otthont adó ingatlan 51%-át, és Attila, a hun koporsóját.

A legtöbb elemből álló gyűjteményt Farkas Flórián tüntette fel, ő egy 3700 darabos színesfém kollekció tulajdonosa. A képviselő az érték mezőt üresen hagyta, a legközelebbi MÉH-telepet ugyanis nem tudta elérni a leadási határidő előtt.

A jobbikos képviselők nyilatkozataiban is van néhány érdekesség. Vona Gábor egy brüsszeli vízisí-pálya 60%-os tulajdonjoga és egy volt SZDSZ-es képviselő bebalzsamozott teteme fölött rendelkezik. Szávay István képviselő egy 50 darabos dél-kelet ázsiai faszpumpa-gyűjtemény boldog tulajdonosa, Novák Előd pedig egy 340 méteres kordont és Dúró Dórát írta be a vagyontárgyak rubrikába.

Az LMP-sek közül Karácsony Gergely rendelkezik a legtöbb vagyontárggyal: 65 kerékpárt és 25 mázsa vízipipa-dohányt tüntetett fel. A nemrég kilépett Kaufer Virág pedig csak egy Edda feliratú tarisznyát és egy törött ördögbotot írt nyilatkozatában.

A Orbán Viktor 100%-os tulajdonosa két Fejér megyei focicsapatnak, Gyurcsány Ferenc azonban még nem tudta elkészíteni nyilatkozatát, ugyanis a miskolci avas lakótelepen csak páros számú heteken van internet.

11 KOMMENT

  1. @Dour ®: olyantot én NEM KAPTAM!! az durva P.Mobil postás, bisztosan nem mászott fel vele az emelletre!!
    Télleg, mi is a Hunvan papírollóman vérus?? Én csak egy olyat ösmerek, a zEgri Bikavérust…
    Na, hadirottyant lettem…

  2. Potápi Árpád vagyonnyilatkozata miért maradt ki?
    Mert ő tényleg kapott egy női felsőruházatot?
    Krecsány 2500 ft értékben.
    Azt ugyan nem tudjuk melltartót, bugyit hord-e.
    Se magas sarkú cipőt.
    Azt se tudjuk a 2012-es budapesti meleg olimpiát támogatná-e.

  3. “egy falra függőlegesen is felszerelhető úszómedencével.”

    Mi ebben a vicces, MINDEN úszómedence felszerelhető függőlegesen a falra!
    (A valóságban könnyesre röhögtem magam…)

  4. Szegény 2 hetes rendrakás Pintér még egy Wartburgon is osztozni kényszerül, mivel csak 1/25 -ötöd résztulajdona a verda. Sokat gondolkodott azon, miközben a használt autó kínálatot tanulmányozta, hogy vesz egy igazi verdát, egy Hikomat Trabantot. Ki is nézte az egyik hirdetést, de az ára miatt komoly dilemmája támadt. Az ára majdnem 40 ezer Ft. volt. Ezt szinte lehetetlen megvennem -gondolta, de eszébe jutott, hátha tudna hitelt felvenni Sajnos nem tudunk hitelezni önnek- mondta a bank tisztviselője, mivel ön bar listán szerepel.Így maradt a jó öreg Wartburg 1/25-öd részben tulajdonosa.Szegény politikusok, ezt eredményezi a világválság és az előző 8 év kegyetlen megszorítása.