Az ünnepek alatt leleplezett a rendőrség egy bűnbandát, melynek tagjai vízóra, gázóra és menóra leolvasóknak adták ki magukat, és így loptak meg idős embereket.

A banda tagjai rabbinak öltözve, a Magyar Menóra Művek azonosító kártyájával járták a 7. kerületi nyugdíjasokat, ahol menóra ellenőrzést végeztek, és minden esetben büntetést szabtak ki mondvacsinált indokokkal. A leggyakoribb indokok, hogy a menóra nem volt hitelesítve, nem volt rajta plomba, vagy hogy házilag buherálták az ágait, de egy dohány utcai lakásban, például, azt állították, hogy a menórában használt olaj után nem fizették meg a jövedéki adót.

A banda tagjai végül azon buktak le, hogy a sikeres menóra leolvasási trükköt próbálták a későbbiekben használni vízóra és gázóra „leolvasására” is, ám a lakóknak ekkor már szemet szúrt a rabbi ruha, valamint, hogy héberül beszéltek.

31 KOMMENT

  1. A zsidózás után még most cigányozok egy picit (meg álmomban csöngetek egy picit, hol is van most József Attila szobra, meg hol is lesz, de ez természetesen offtopic).

    Aztán megyek ebédet főzni. Sólet lesz vagy cigánypecsenye.
    A családban mi “A” meg “B” menűt eszünk, de narancsozás meg komcsizás nincs. (Legalábbis az ebédnél.)
    Este mindenki azt eszik, amit kell (neeem, nem amit akar), meg azt szid, amit akar. Meg akit. Az AMITSZID az változik. Az AKITSZID az mostanában ugyanarra vonatkozik, nem is tudom, hova jut ez a család…

    Meg az ország.

  2. Végre nem a magyar és keresztény szentségekkel szórakozik valaki e napokban, ez már dícséretes. Már sokan hiányolják ezt, hosszú évek óta.

    Persze a legdícséretesebb az lenne, ha senki vallásával nem szórakozna senki, de az sajnos utópia. A rossz szójátékért azonban mínuszpont jár. 🙂