Egy újabb dokumentum szerint Orbán kijelentette, nem kell odafigyelni arra, amikor azt mondja, hogy nem kell odafigyelni arra, amit mond.

„Pay no attention to what Wikileaks will say about me telling you not to pay attention” – hangzott el a kiszivárgott dokumentum szerint egy informális találkozón az amerikai nagykövetségen 2010-ben. A szerkesztőségünkbe eljuttatott követségi távirat szerint Orbán számított arra, hogy bizonyos megbeszélések tartalma nyilvánossá válik, ezért előre felkészítette a diplomatákat.

Ezen a ponton a Wikileaks-dokumentum is elbizonytalanodik, hogy most akkor melyik kijelentést is kell komolyan venni, és hogy vajon az Orbán egyik legutolsó beszédében elhangzott „és most csak azok figyeljenek, akik” kezdetű mondat mire is vonatkozott. A követségi távirat ezután egy rendőrvicc és egy Lenny Kravitz-idézet segítségével oldja fel a problémát.    

Az ügyben megkérdeztük Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivőt is, de nem figyeltünk oda arra, amit mondott.

 

86 KOMMENT

  1. Kumin egy kurvanyagy fasz, sajnos ezt az ő blogjába pont nem tudom beírni, mert a hülyéje már korábban (pár hete, permanensen) kitiltott. Ezért itt küldöm el a kurva anyjába, ha nem bánjátok, mert a cikk témáját tekintve kumin baszakodásához illik. Pá.

  2. Most hogy elment Uj Péter oda kell figyelni mit mond a HCS?

    De legalább a középréteg irányába megnyílt az út a havi 48 ezer forintos fizetés kilátásba helyezésével:)

  3. Amúgy tényleg ez a hivatalos álláspont:
    hvg.hu/itthon/20110905_szijjarto_orban_wikileaks

    “Szijjártó Péter kormányszóvivő hétfőn reagált a hírekre, közleményében “az amerikai szórakoztatóipar újabb fejezetének” nevezi a WikiLeaks-aktákat. Mint írja: “Az amerikai szórakoztatóipar napról napra megjelenő újabb és újabb fejezeteivel nem kívánunk foglalkozni. Az ilyen esetek csak arra jók, hogy az amerikai diplomáciát abszurd és komolytalan színben tüntessék fel”.”

  4. “Orbán kijelentette, nem kell odafigyelni arra, amikor azt mondja, hogy nem kell odafigyelni arra, amit mond.”

    ” A miniszterelnök a Wikileaks-táviratokban található információk ügyében azt mondta: fenntartja, hogy ne arra figyeljenek amit mond, hanem arra, amit tesz.”

    Melyik az igazi, és melyik a paródia?

  5. @kanbatu: ” A miniszterelnök a Wikileaks-táviratokban található információk ügyében azt mondta: fenntartja, hogy ne arra figyeljenek amit mond, hanem arra, amit tesz.”

    En mar evek ota ezt teszem. Csak még rosszabb az eredmeny.

  6. Kötelességem emlékeztetni a Tisztelt Együttműködő Nemzettársakat, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr azt a kérdést, hogy mikor hazudik, már egyszer megválaszolta: Soha. És saját magával kapcsolatban objektíve kzárt autentikusabb forrás megjelölése…

    Diplomáciai csatornákon csak arra kérte (múlt-és jövőbéli) szövetségeseinket, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mond. Ebben is kidomborodik azon közismert jellemvonása, mely még őszinteségénél is nagyobb erénye: a szerénysége. A szándékos rosszindulatú félremagyarázás, hogy hazudni készült volna, pedig a liberálbolsevik amerikai szórakoztatóipar terméke.

    Nem úgy, mint a teremfutball!

  7. Gyurcsány őszödi beszédének fordítása: Elkövettünk csúnya dolgokat (gyengébbek kedvéért hazudoztunk), de engem ez k..vára zavar, én ezt bánom és a továbbiakban nem akarom csinálni.

    OV nyilatkozatának fordítása: Elkövettem és el is fogok követni csúnya dolgokat, de engem ez k..vára nem zavar, így titeket se zavarjon.

    Mindenki döntse el, neki melyik megnyilatkozás szimpatikusabb.
    Oszt jónapot.

  8. ne is törődjetek vele,hogy mit írok!EZ VICC!nem vicces,de CSAK VICC!
    az anyja aszta volna be a jeges folyóba ezt a degenerált állatot!mikor még nem nőt ki a tépő foga…….urva jó vicc,hogy döglene,rohadna már meg,ki komolyan beszél,én meg “csak” VICCELEK!:))) :DDD,de azt komolyan!

  9. Gyurcsány reggel, délben és este hazudik 1-1 órát de csak hétköznapokon.
    Orbán a hét minden napján hazudik legalább 2 órát. Emellett Orbán 4 évente a kampány előtt legalább 48 órát hazudik.

    Ki hazudik többet 10 évre levetítve?

  10. jól tette h így őszintén megmondta mert ezzel megmaradt hiteles politikusnak a zemberek szemében, különben is, kilóg a lóláb, milyen név az hogy VikiLíksz, csak úgy véletlenül így hívják, nem brácsa- vagy ferilíksz, mi fidesz-szavazók aztán mindent beveszünk, mi?

  11. @venszivar: az hátul van a lovon, és jólfejlett vízszerelők használják szilikonszalag mintegy kiváltására h ne csöpögjön ha úgy adódik, bekapni nem praktikus emberi szempontból, bár vidám perceket szerez a lónak

  12. Komolyan van olyan hülye ember, aki azt hiszi, hogy Orbán az amerikaiaknak a színtiszta igazat mondja az ország felé meg hazudik? Vessük már le ezt az álságos mímelt naívságot. Mindenki akinek az IQ-ja 70 pontnál magasabb, ha magába néz tudja, hogy miről van szó. Minden politikusnak hazudni kell az amerikaiaknak, de úgy általánosságban a diplomáciában nem szokás a kártyákat kitárni. Az amerikaiak felé ma egy kis országnak meg kell felelni és kész, nincs mese. És igen a választóknak is hazudni kell. DÖBBENET. Ki gondolta volna, hogy nem lehet Magyarországon az igazság pontos kimondásával választást nyerni. Márpedig kormányozni anélkül nem lehet.

    Ezért álságos az Orbánt ezek alapján megítélni, hogy mit kommunikált egy idegen befolyásos hatalom felé. Nyilvánvaló, hogy mit, amit hallani akartak.

  13. @De gustibusaut bene, aut nihil: NA azoknak a seggét meg ők nyalják!az élet egy nagy közös szopás!néha forgás van,hogy ki éppen szív,sűrít v. kipufog…..nekem “már”ma este kinéz egy nyalás!(de nem a románok seggét….) DE AGGÓDOK !ne baszd fel a vérnyomásom!innom kell egy konyakot.ne baszogass,mert beteszem a levágott fejed a viki ágyába…..
    megmondom,hogy szegény ember “így főz”. :)))

  14. az volt már a Hírcsárdán, hogy Matolcsy-t azért nem lehet kirúgni, mert Orbánt csak azzal a feltétellel engedték el az osztrák orvosok, ha az ápolója mindig vele van?

  15. @gyilkos fűegér: Jól teszed. Az ezügyben befizetett jövedéki adó, kiegészítve a Stohl Buci által fogyasztott szeszek adótartalmával, jelentősen hozzájárul az államadósság csökkentéséhez. Köszönjük.
    Az ezért járó aláírt emlékpakettett átveheted a legközelebbi önkormányzati hivatalban az Alkotmány Asztalánál.

  16. Kormányzati nyomás alatt a Hírcsárda!!

    Gondolom, hogy a Zindex “stílusváltásáról” (U.P. going to Lecsó) nem mertek cikkezni, még a végén itt is eltűnik egy-két bekezdés, meg miazmás..

  17. @gyilkos fűegér: megkapod a kosút díjat, de a halódó nyugat rémes gazdasági helyzete miatt a vele járó összeg átutalására özvegyednek, árváidnak vagy örököseidnek sajnos nem tud részletfizetési kedvezményt adni az adóhivatal. Egy összegben, nyolc napon belül kell befizetniük sárga csekken, vagy átutalni, de mindenképp vegyék figyelembe, hogy a nyolcadik nap végéig a pénznek be is kell érkeznie, nem a feladás napja számít.

  18. @NYUGGERVADÁSZ: Akkor Ön birtokában van egy titkos listának, ha tudja ki, kire szavazott! Utalás erre “Ti választottátok! Most nyeljétek le a békát!!! ” vagy talán nem is gondolta komolyan!? csak játszott a szavakkal! “Az is szavazott, aki nem szavazott! “, milyen békát kell lenyelni? ugyanis nem mindegy! // kecskebéka,zöld levelibéka,ásóbéka,iszaptúróbéka, stb.

  19. @Petykabá:
    Hát persze, hogy mi (nevezzük magunkat az egyszerűség kedvéért kommunistáknak, hogy legalább te és a bolsevik fideszes elvtársaid is értsék) erre nem is gondoltunk! A nagy nemzetvezető már megint túljárt -szigorúan a nemzet érdekében- az idióta amerikai diplomaták eszén! Jól átverte őket, pusztán azért, hogy nekünk, szeretett népének következetesen igazat mondhasson.
    Mindig van magyarázat. Gondolom, akkor is lesz, amikor már végképp mindent elkúrtak és szétbasztak (Dajcstomisan, humorosan).
    Lenne hozzád, értő és beavatott emberhez egy kérdésem:
    Amit a nagy vezérünk eddig Brüsszelben puffogott és mondott, az most igaz, vagy az is csak az ellenség megtévesztése?

  20. @Petykabá: erre,már nem tudok mit ,de inkább nem akarok!nem tenisz ez!gyenge vagy, mint a molyfing! Pletykabá!az a kategória a neked való,hisz most is “ott” vagyunk…….ne légy feszült!keresd meg az OTT leesett valamit,oszt fújj rá s egy vödör ………t igyál rá!kérlek ne légy ideges,csak az a fránya infarktus…….arra vigyázz!

  21. @Dour: Kedves Dour! Már éppen megkövettelek volna a “ne sértegess” bejegyzésed kapcsán, amikor elolvastam a következő, nekem adresszált üzenetedet! Üzenet?!? A padlóra küldtél a másodperc töredéke alatt! /”Te vagy az a szőke Mirmur képű “értelmes” nyugdíjelvonó/ Háááát, engem így még soha nem sértettek meg…..Még, hogy én lennék a “szenátornő”? Hol az oxigénmaszkom? Nem kapok levegőt, megfulladok a pipától!

  22. @kino: azok,már réges,de réges régen kihaltak!mesélni még szoktak róluk.

    különben én is az vagyok!alig várom a népszámlálót,kivel ezt a NYILVÁNVALÓ TÉNYT BE is IRATOM vele!
    egy kan cigány tartott egy videón “előadást”,hogy benyöghet bárki bármit,még azt is,hogy Eszkimó……,de jobban járnak ha cigányként regisztráltatja magát.Úgy járnak a legjobban.én az indiánok nevébe renoncot mondok!ez dísztárcsa v.,mi a fene………

  23. @A*pusztai farkas: mond kérlek szípen,te be akarsz csapni?akkor HA,oda írtad volna,hogy VOLT!mivel a múlt hónapba kifogták s elégették,majd a tengerbe szórták,tehát csak VOLT!kérlek egy ilyen komoly dologgal,csak komolyan szépen,mint szputnyik fent a égő égen………azt írd már meg légy oly szives,hogy ez hányadik lokhszneti túró VOLT? + – tíz hibahatár simán belefér.üdv egy szintén nem komplett v. zsenik vagyunk?erre is adhatnál választ!dicsekedni szeretnék az unokámnak! 🙂 😀

  24. :):)))) nem figyeltem: mi van????

    a legjobb az ujságíró volt aki a zorbán sajtótájon (amikor aszinta ne azt figyeljék, amit mond, hanem amit tesz), arról így tudósított:

    felment, a pulpitus mögé állt, csörög a papírral, megvakarja az orrát, köhög….

  25. @Szittyakürt: Rodolfó nem csak nagy bűvész-művész volt, hanem becsületesen jelezte előre: “Vigyázat, csalok.” És nem hazudott, hanem csalt.
    A mai politikusok – ez a mostani bugrisbanda sem kivétel, sőt- nemcsak hazudik, de csal is. Rodolfó jelentősen le lett pipálva.