Az egész univerzum megkönnyebbülhet. A magyar példa futótűzként gázolt végig a tőzsdéken, gazdasági döntéshozókon, Nobel-díjas professzorokon és a berni második világháborús náci bankszámlákon.

A fix, 180 forintos árfolyam a valaha volt legzseniálisabb gazdasági húzás” – mondta Franklin Delano Roosevelt.

Augusztus közepétől a kínai yuan-amerikai dollár, az izraeli sékel-iráni riál és az NDK márka–generál szósz árfolyamai is mind 180 forintban lesznek fixálva, a világpiacon található további 300 millió termék árával együtt. Az olaj hordójának 180-as ára is serkentheti a gazdaságot. Visszatérnek az olajkályhák, míg a leállított német atomerőművek, és a kaliforniai szélgépek is dízelhajtásúak lesznek.

A bűvös 180 forint nem kerüli el a mikrogazdasági síkokat sem. A natúr francia 200 forint alatti szintje ugyan kétségbe ejtette a 4-es út melletti nagybefektetőket, de a front office részen dolgozó hölgyek nem reklamálnak: „Én eddig is egy százasért szoptam” – mondta Nyeletnyi Szindy, azaz Tekerő Margóné. 

Matolcsy Györgyöt már most New Deal Dzsordzsinak hívják a nemzetközi tőzsdéken. Deutsch Tamás viszont csalódottan reagált a hírre: „Új Deal?! Hogy a Mélia Tomi pöcögtetné a faszomat, pedig flöss volt a kezemben.

Állandó gazdasági szakértőnk, Pista bá szárazon, tényszerűen ítéli meg a fix árfolyamot:
Száznyóóócvanért kimossák az összefosott gatyámat: az jó! Száznyóóócvanért iszok annyit, hogy összefossam: az se rossz!”.

23 KOMMENT

  1. A “gazdasági szakértő” Pista bácsiról jutott eszembe.

    Mi a különbség a Parkingson kór és az Alzheimer kór között?

    A Parkingson kóros kilötyögteti a sört,
    Az Alzheimer kórós meg elfelejti kifizetni a sört.

  2. Jól értelmezem?
    Az MNB hivatalosan a 180 forintot, 180 forintra váltja továbbra is?
    Akkor, ha leejtek egy 200-ast, és mire leér, koppan, akkor miért ér már csak 185 forintot?
    Nem mindegy, hogy fej, vagy írás?
    Ezt nem az NGM vezííírtől /ex(?) növekedéskutatótól/kérdezném, hanem Pista bától. Csak azért, mert, ha jól emlékszem, MGY is szoci diplomával kezdte az életművét, Pista bá viszont hitellel, és mindent fix ixre tud venni.

  3. Nemzet garázdálkodási Matolcsi ezt is megoldja.Majd megmutatja visszamenőleg,hol van a helye Svájcnak.Kokikat Sallerokat.osztogató,Felcsúti pedig leminősíti a Frankot.

  4. Fideszkéék annyira törvénykeznek visszafelé, hogy csak na.
    Akkor tessék visszamenőlegesen törvénytelennek nyilvánítani a CHF hiteleket, és minden probléma meg van oldva.
    A New Deal Dzsordzs az meg nagyon ütős!!

  5. @bohoc masni: NA VÉGRE !NEM NYERT!Én azt írtam,hogy “van 501-esem,akkor,mim van”? rossz válasz! Persze az ötlet,részedről jó,de arra próbálj rájönni,hogy minek a kultikus száma az 501.Pl. autóba a V 8 (motorjára utal)…….. Az 1950-60-70-körül születetteknek ezt illene kitalálnia!Persze fiatalabbnak is beugorhat.Hali.

  6. @venszivar: Várgyáncsak, várgyán… öccázegy római számmal, az D meg I. Megvan! Didi!!! Ennek kéne a vén szivaroknak eszükbe jutnia az öccázegyről, nem? De már nem jut a zeszükbe… (Ja, és azért di-di, mer’ a farmernak is két szára van…)

  7. @Aszongyaja Zanyósom: Valamit szólsz,mert ekkora szélbe lobog a szád……Én “amúgy” még messze vagyok a vén szivaroktól,de régebben is manapság is s remélem még sokáig (IGEN!) igazi mell (DIDI) imádó voltam,vagyok s leszek… Az anyósod nem a frankót mondta,vagy csak nem akartad teljesen elrontani a “találós kérdésemet” @bohoc masni: felé.aki lehet,hogy újra két napig vár, vagy soha többé nem jelentkezik,mert ő csak a lóvéra hajt s nem “viccelődik”……… Üdvözlöm anyósod (jól néz ki?!35.-körüli?ház,kocsi, ((“két szárú farmer” van “”bőven””?).Egyenlőre ennyi elég lesz. 🙂

  8. @venszivar: Hogy jól néz-e ki a Zanyósom? Hogy lehet ilyet kérdezni!? Láttál te már jólkinéző zanyósot??? – Öööö… Izé, hát persze, kivéve magát, mama, hisz tuggya, mennyire szeretem! 🙂

    A találós kérdésre meg igenis jól tudta a válaszot: DI-DI, csakis fémgombos, hát persze…

  9. @Aszongyaja Zanyósom: Pedig ,”most” “”akarnék”” 4.-szerre nősülni,de rendes vagy,hogy megmondtad ,mind két témába a frankót.Én már láttam pár “baba” anyóst, mindig a másé volt,de igaz még nekem is csak urán v. barnaszén bányászra hajazók jutottak.Még szerencse,hogy mindig volt sok szép s aranyos ,közelebbi s kissé távolabbi szomszéd asszony…Azért puszi a “mamának”. ADD ÁT !
    @Ma Shin Chen: Apám ! Ilyen névvel…….,no jó megbocsátok,mert JÓ a VÁLASZ!
    Viszont még “maradt” @bohoc masni: számára,hogy ő adja meg a 100%-os TUTI-t ,de ő egy , min.lusta…..,szarik rám.CSAK a PÉNZ érdekli
    :DDD Szevasztok.