Az augusztus 20-i tűzijáték idejére jelentett be légi tüntetést egy baloldali ifjúsági szervezet.

A Baloldali Vitorlázórepülők Pangeáért Egyesület szóvivője elmondta, még tavaly augusztus 23-án jelentették be vitorlázórepülős tüntetésüket a Gellért hegy fölé, 200 méteres tengerszint feletti magasságban. "Célunk felhívni a figyelmet arra, hogy a Földnek sokkal jobb volt még amikor együtt voltak a kontinensek. Ezt a politikusoknak is fel kéne ismerniük és tenni valamit az ügyért." – olvasható Kun Ármin, a szervezet vezetőjének üzenete az esemény weboldalán.

A rendőrség képviseletében Várnay Klarissza elmondta, hogy ő még csak 23 éves, de szerinte ezt a szervezőknek kell egyeztetni a tűzijáték megrendelőjével: a magyar állammal. Megkérdeztük a pirotechnikai látványosságot kivitelező céget, akik szerint van lehetőség, hogy a repülő tiltakozással párhuzamosan vízszintes, a Duna kanyarodási ívét követő tűzijátékot szervezzenek, de ez triplájára emelné a költségeket és elkerülhetetlen, hogy legalább 4 halálos áldozata legyen.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) egyik ügyvédje elmondta, az ilyen fasz kérdésekkel menjünk a jó édes anyánkba.

Az eset nem egyedi: legutóbb a Fiatalok a Hagyományos Energiaforrásokért szervezete jelentett be feketekőszén-égetést a Mecsekben a hóvirág virágzása idejére, tavaly pedig a Technológia Fejlődést Tudomásul Nem Vevő Katolikus Fiatalok közhasznú egyesülete akart körmenetet szervezni az M0-ás egyik felvezetőjénél átadott körforgalom helyére.

51 KOMMENT

  1. Ez a repülős tüntetés, pont a tüzijáték idejére azért pofátlanság. Mer’ a Szigeten legalább pont most aktuális aktuális, prompt ügyben lett már több mint fél éve meghirdetve a tüntetés. Ráadásul udvariasan, távoli helyen a zemberektől, az zév majd minden napján. Ők bezzeg senkit sem akartak zavarni!

    De hogy pont most kell a Pangea mellett demonstrálni ezeknek a ballereknek a levegőben, mikor erre már többmillió évük lehetett volna…

  2. Csökkent értelmi képességű, apró cserépedénykék: olvassanak már el 1-2 olyan meteorológiai modell-tanulmányt, ami a Pangea idején uralkodó időjárási viszonyokról szólt. Tengerparton viharos időben 350-400km/h szélsebesség, Tengeren 30-35m-es hullámok. A kontinens szélének mintegy 1000km-es sávja volt lakható. Kontinens belseje sivatag. Nappal +55-60 fok, éjszaka -25-30 fok. Ahol a sivatag és a tengerpart között nem volt hegylánc, a sivatagi rész a tengerpartig nyúlt. Durvaszép világ lehetett.

    Amúgy a repkedés helyett inkább aktívan tevékenykedhetnének a kontinensek egyesítéséért. Elmennek, mondjuk Ausztráliába, és elkezdik tolni Afrika felé. Így biztos hamarabb lesz újra Pangea. Mi meg megszabadulunk pár idiótától.

  3. @Kopasz szuzukis: @Netszamuráj: ja tényleg. meg miért is kéne ausztráliába menniük? ha már itt vannak, nekiállhatnak nekitolni eurázsiát amerikának. (ha jól értelmezem a térképet, ausztráliát előszőr úgyis az antarktisznak kellene tolni, és aztán az egész hóbelevancot afrikának.)

  4. A kis nemzeti törpe, a magyar álszent, a magyar sunyi, magyarkodó, a sose dolgozó és nem hazudó magyar diktátorunk a horvát tengeren sütteti a magyar hasát.

    Folyton magyarkodik, beavatkozik a szomszédaink ügyeibe, miért nem a magyar Balatonon, a nemzeti Szelidi tónál vagy a csodaszép Orfűn piheni ki a károkozásait?

    Dumálni, hazudni, blöffölni könnyű,- amit tesz a mindennapjaiban,- itt is magyar simlizik!

    Készülj az új választásokra, ezek is megbuktak!

  5. igen fontos tényező az IDŐJÁRÁS…., EZÉRT… ha süt a nap és kék az ég, akkor a Hogyan került piroska és a Farkas az Erdőbe c. mesejátékot adja elő a Lenge-ing színházi együttes…..
    Ha borús lesz az idő, akkor az Ének az esőben, hóban-fagyban KÖZMUNKA KÖZBEN c. musical kerül előadásra a BENNE-FITT amatőr együttes által…
    Ha tornádó vagy tájfun szupercellázna viharos gyorsasággal, akkor pedig a sokat próbált Nemzeti Vágta a SZÉLL KÁLMÁN SZÁRNYÁN C. JELENSÉG KERÜL MEGRENDEZÉSRE !!!

    …és akik mindezt átélik, messze földön öregbítik a NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS hírnevét………áááááááááááááááá….

  6. @ürügyminisztériumi álamszitkár:
    „csak a szarozás engedélyezett (ideiglenesen)”
    Ha csak ideiglenesen engedélyezett a szarozás, akkor gyorsan kihasználom, mert szarok a szarozásra is.
    Szerintem csak egy csúnya szó van a magyar nyelvben a „csúnya”.
    Ahogy egy régi indián mondás mondja /bár mostanában nem hallható minden nap/
    „Ha a kutya nem szarik, kipukkad……

  7. Ne fessük az ördögöt a falra, mert megjelenik.

    Aki nem tudná ez egy közmondás, de a mai helyzetre találó… 🙁

    Én már minden hülyeséget el tudok képzelni.

    A tüntetők országa vagyunk…sajnos…

  8. Egyszerűen le kell őket lőni, majd beleesnek a Dunába és ötven év múlva az aktuális Zoltai kideríti a csontjaikból, hogy zsidók, akiket belelőttek a Dunába. Tutira eccerű eset.

  9. Más. Teletölteni a zegész repülőt kerozinnal és rakéta-üzemagyagokkal és elkezdeni a tüzijátékot. Az est FÉNpontja lesz, amikor robbannak :-))))))))))))))))))))))))))))

  10. @fehéregér: ilyen nick-kel te csak ne ugassál! te vagy a rasszista selejt, te kirekesztő fasz! mi az, hogy fehéregér, miii? barna már nem is lehet? te szaaar szemét szar! és mi az hogy egér?! miért kell pont az egeret kiemelni? a többi rágcsáló talán alacsonyabb rendű?